HIV- fertőzés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. A mai délelőttön voltam az Interlab Poliklinikán HIV tesztet végeztetni. A nővéren, aki a vért vette nem volt kesztyű és nem láttam, hogy fertőtlenítette volna a kezét. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az esélye, hogy esetleg így megfertőződhettem? Kb. előttem 5 perccel volt egy másik páciens is. (Pl. az előttem lévő sebéhez is odanyomta a vattát, majd az enyémhez is.) Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza vérvétel témában

Tisztelt Kérdező!

Ilyen módon biztosan nem fertőződhetett meg, efelől megnyugodhat.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. június 12., 16:07; Megválaszolva: 2015. június 16., 18:19
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Vérvétel gumikesztyű nélkül
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Azután szeretnék érdeklődni, hogy hordoz-e bármiféle fertőzési kockázatot (és ha igen milyen betegségek jöhetnek...
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás