Vérvétel után

Kedves Doktornő! Pénteken bementünk egy kisvárosi sürgősségire, mert az egyik lábam kissé bedagadt és feszült. Fizikális és D-dimer vizsgálat történt, nem volt trombózis, csak megerőltetés egy kirándulás kapcsán, kaptam Lioton gélt, jegeltem, és már másnapra nyoma sem volt a dagadásnak, azóta is rendben van. A vérvétel miatt azonban azóta is kellemetlen panaszaim vannak. Fekvő helyzetben vették le a vért, és még sosem fájt ennyire, ahogy az ápolónő belém szúrta a tűt, egy örökkévalóságnak tűnt, míg levette a vért, és előtte le sem fertőtlenítette a területet, közben ki-be jártak dohányozni, és elég méltatlan körülmények voltak. Betett egy kanült is, ha gyógyszerre lenne szükség, másfél órát volt bent, aztán kivették. A vérvétel után azonban elkezdtem szédülni, a mellkasom bal oldalán furcsán szúrni kezdett, és a karom a vérvétel helyén nagyon fájt és zöld-sárga színű lett. A vérvétel óta fáj még 4 nap után is a karom a vérvétel helyén, mintha izomlázam lenne, még mindig nem tudom terhelni, továbbra is zöld és sárgás színű, még mindig szédelgek, és jönnek-mennek a szúrások a mellkasom bal oldalán. A véroxigénszintem, vérnyomásom teljesen normális, és semmi egyéb tünetem nincs. Szeretném megkérdezni, hogy a vérvétel okozhatott -e bármi gondot, ami a fenti tüneteket okozhatja. Gondolok itt fertőzésre, a véna/izom/ideg károsítására, vérrögre vagy bármire, amit Ön szerint egy ilyen félresikerült vérvétel okozhat. Illetve jelent -e problémát, hogy alapvetően vérszegény vagyok, és egy hónap alatt ez volt a 3. vérvételem. Az előző csak egy Covid-antigén teszt volt, a másik egy teljes vérkép reumafaktorral egy izületi gyulladás miatt. Lehetséges, hogy túl sok volt a vérvétel, és emiatt lett valamilyen hematológiai vagy keringési problémám? Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vérvétel témában

Kedves Kérdező!

Elvileg ha kellemetlen vérvételután akkor kis vérzés, hematoma lehet a háttérben, ami kb egy hét mire felszívódik. Vizes borogatás, jegelés jó lehet, vagy hematomára való kenőcs.

Kérdés: 2021. június 29., 20:36; Megválaszolva: 2021. június 30., 08:30
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérvétel eredmény
Tisztelt Doktornő! A mellékelt vérvétel eredményében szeretnék segítséget kérni, hogy a doktornő is úgy látja, hogy ezek az eltérések...
Vérvétel
Tisztelt Doktor úr/nő. Tegnap voltam vérvételen (nem először) és fájt a vérvétel maga, ami máskor nem szokott. Szóltam a hölgynek aki a vért...
Vérvételi eredmény
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kedden voltam vérvételen és a következő lett az eredménye. MIelőtt leírnám Önnek a felkiáltó jeleseket, el kell mondanom...
Lehet ITP-s vagyok?
3 éve részt vettem az iskolában egy véradáson, majd kis idő múlva levelet kaptam, miszerint eltérést találtak a véremben, ezért a vizsgálatok...
Hematocromatózis?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két hete csináltattam egy vérvételt, mivel az ismerőseim a vashiány tüneteit ismerték fel ratam. Elég világos a bőröm, a...