Nemi betegségre utal a torokgyulladásom?

Tisztelt Doktor! Január elsején szexuális együttlétem volt. Óvszerrel védekeztünk, igaz, kb. 5-6 percig nélküle ment a közösülés, ejakuláció nélkül. Január harmadikán estére teljesen belázasodtam, fájt a torkom, így bevettem egy Augmentint és egy Algoflexet. Negyedikén is rosszul voltam, reggel és este ugyanígy vettem be gyógyszert, viszont este már láz nélkül feküdtem le. Ma ötödike van és csak kapar a torkom egy kicsit, a láz megszűnt, jól vagyok. Tudomásom szerint a HIV-vírus tünetei a második héttől jelentkeznek (ha jelentkeznek) , s közéjük tartozik a láz és a torokgyulladás is, viszont gyanús, hogy egy nap alatt átment rajtam mindez, s kb. négy éve nem voltam lázas. Igaz, kb. két hete éreztem, hogy lappang bennem valami. A kérdésem tehát az, hogy jó okom van-e feltételezni, hogy a HIV-vírus váltotta ki az egynapi, szokatlan állapotomat? (Tesztre mindenképpen elmegyek majd.) Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV témában

Tisztelt Kérdező!

Tünetei hátterében egy banális vírusfertőzés valószínű, az akut HIV betegség valóban nem egészen így és ilyen formában zajlik. A teszt elkészültéig nyugodt lehet.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. január 05., 22:33; Megválaszolva: 2015. január 08., 20:33
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt