Condyloma gyógyulási folyamata

Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából 3 éve Hpv3 magas rizikójú (16) vírust találtak nálam, rendszeres ellenőrzést követően a múlt év szeptemberében loop conizációt hajtottak végre rajtam.Ennek köszönhetően az elmúlt jópár hónapban a leleteim Hpv2 -esek. Mindezidáig rendben is lett volna, de kb 2 hónapja apró elváltozásokat tapasztaltam a nemi szervem környékén, amit a nőgyógyászom szőrtüsző gyulladásnak ítélt meg. Mivel nem mult el egy hónap alatt a felírt kenőcs ellenére sem, ezért bőrgyógyászhor fordultam, aki condylomát állapított meg. Bár tudom, hogy ennek a gyógyulási ideje szintén hosszú idő, akár egy fél év is lehet, (s bár türelmem lenne, de elkeserít a helyzet) , mégis a felírt Condyline ecsetelő használatának, és az Isoprinosine első adagjának beszedése ellenére is azt tapasztalom, hogy terjed a szemölcs. A kérdésem az lenne tulajdonképpen, hogy normális folyamata e a gyógyulásnak az, hogy helyenként elfehéredik, megkeményedik, és néha fáj, vagy viszket is, vagy a helyzet rosszabodik? Milyen fázisai vannak a gyógyulásnak? Válaszát, és türelmét is előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza condyloma témában

Normálisan a szemölcsök elfehérednek, és egyre kisebbek lesznek. Érdemes lenne beadatnia magának a HPV elleni oltást.

Kérdés: 2014. augusztus 02., 22:11; Megválaszolva: 2014. augusztus 13., 19:50
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Condyloma és rákszűrés
Tisztelt Doktor úr! 2015. október elején a nőgyógyászom Condyloma-t diagnosztizált, és Condyline-t írt fel. Egy kis fehér pötty volt a gát és a...
Így fetőzhet-e a condyloma?
Üdvözlöm! Több mint egy éve kiderült, hogy condylomám van, az akkori páromtól kaphattam el, ő nem tudodd róla, hogy van. Condyline oldattal...
Condyloma gyógyszeres kezelése
Tisztelt Doktor Úr! Condylomát diagnosztizált 2 hete nálam az orvosom. 1 doboz Isoprinosine tablettát és 2 üveg Condyline oldatot írt fel. Múlt...
Condyloma betegség és lézeres...
Tisztelt Doktor! A baránőmnél diagnosztizáltak condyloma nevezetü betegséget, őt kezelték lézeres mütéttel és semmi mással (bár sztem ennyi...
Condyline
Tisztelt Dr.! A problémám az lenne, hogy nemrégen diagnosztizálták nállam a condyloma egyik változatát ami szemölcsöket okozott a nemiszervem...