Súlyos colitis / clostridium melletti táplálkozás

Tisztelt Webbeteg! 87 éves nagyapám súlyos, hetek óta tartó bélgyulladással, ill. Clostridium fertőzéssel fekszik. Alap Dg: prosztatarák, a gyulladást ennek kezelése idején kapta, majd ezután a bakteriális fertőzést. Tünetei: hasmenés (több, mint két hete) , teljes étel averzió, semmit nem tud lenyelni, vizet is csak pár kortyot naponta. Veséje emiatt egyre rosszabb állapotban van. Kizárólag infúzióval tudják táplálni, a szondát orvosai szerint nem bírná. Állapota folyamatosan romlik. Kérdésem, hogyan, milyen módon tudnánk táplálni, rávenni ez étel, de legalább a folyadékbevitelre, és elkerülni a vese további károsodását. Köszönöm szíves segítségüket!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza clostridium difficile témában

Tisztelt Kérdező!

A C. difficile okozta fertőzés sajnos nem ritkán súlyos lefolyású, különösen alapbetegségben szenvedőknél. A vesekárosodás kivédésére szolgálna az infúzió, ilyen módon javulhat a vesefunkciója még ha nem is tud inni. Ha az antibiotikus kezelés mellett javulna az állapota, csökkenne a hasmenése, lehet hogy az az étvágyán is javítana. Mielőbbi jobbulást kívánok.

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. március 26., 22:32; Megválaszolva: 2014. április 01., 17:35
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után