• Hepatitis C-vel milyen antibiotikumot szedhetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/ Doktor No! A segitseget szeretnem kerni.1991 ota van virusos hepatitis c majgyulladasom, es 2010 ota cukorbeteg is vagyok. A diabetesem egybol harmadfoku szovodmenyekkel indult.( Neuropatia, magasvernyomas, aneurizmak, stb.) A nagylabujjam korme gombas, es veletlenul belevagtam, igy elfertozodott. Erre antibiotikumkent augmentin duot (875 mg/125 mg) irtak fel. A tajekoztato szerint ezt majbetegek nem szedhetik. Kerem segitsen, tudna olyan antibiotikumot ajanlani, amit majbetegkent szedhetnek? Szives segitseget elore is koszonom.

        Dr. Plósz János válasza a antibiotikum témában

        Az Augmentin csak súlyos májbetegség, végstádiumú májcirrhosis esetén ellenjavallt, de még ebben az esetben is csak relatív a kontraindikáció, a haszon/kockázat mérlegelésével. A C-virus hepatitis mellett, ha aktuálisan nincs jelen dekompenzált májcirrhosis, nyugodtan használható az antibiotikum.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. április 15., 16:16; Megválaszolva: 2012. április 18., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: