toxoplasma

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekvállalás előtt állunk férjemmel, ezért elvégeztettem többek között a toxoplasma szűrést is. Január elején volt az első vérvétel: IgA 5, 4 (+) IgM 4, 5 (+) IgG 204IU/ml (+) ELISA módszerrel, IgG ELFA 1403 (+) , alacsony (0, 17) IgG aviditás felveti a 4 hónapon belüli fertőzést. Január végén volt a 2. vérvétel: >1: 1024 toxoplasma komplementkötési reakció emelkedett Február 20-án volt a 3. vérvétel: IgA 5, 2 (+) IgM 3, 9 (+) IgG 212IU/ml (+) ELISA módszer IgG ELFA 745 (+) , IgG aviditás: határérték (0, 25) A vérvétel eredmények alapján a januárt megelőző 4 hónapon belül történhetett a fertőzés. Szeretném megkérdezni mennyi időt kell még várni a gyermekvállalásig? Az ismerős nőgyógyászok eltérő véleményt mondanak: az egyik szerint már nem kell várnunk, a másik szerint szedjek gyógyszert (Rovamicint) , igaz tünetem nincs, csak a véletlen miatt derült ki a fertőzésem. Köszönettel Adri

Dr. Rákóczi Éva válasza toxoplasma témában

Tisztelt Holgyem!

A tunetmentesseg megnyugtato, es mivel az aviditas is a hatarerteken van, ezert nem kell aggodnia. A kezelest en is ajanlanam, es a kezeles utan egy honappal nyugodtan belevaghatnak a gyermekvallalasba. Viszont nagyon jo, hogy vannak a terhesseget megelozo pontos szerologiai eredmenyei, igy a kesobbiekben, ha szukseges lesz, rendelkezik egy kiindulasi ertekkel.

Kérdés: 2012. március 07., 19:11 ;Megválaszolva: 2012. március 23., 10:37
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma értékek
Kedves Doktornő! Toxoplasma laboreredmény értékelésében szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, januárban már volt egy...
Toxoplasma gondii IgM/igG
Kedves Doktor ur/nö Végeztettem kismamaság miatt toxoplasma vizsgalatot Az eredmeny szerint Igm negativ
Toxoplasma
Szép napot kedves doktor nő azt szeretném meg kérdezni kel aggódnom ennel a leletnél toxoplasma gondii igM / clia...
terhesség tervezése negatív CMV és...
Kedves Lakos doktor úr! Első terhesség tervezése okán "felmértem" a fertőző veszélyes betegségeket: novemberben csináltattam részleges TORCH...
Toxoplasmosis terhesség alatt
Kedves Doktor Úr! Sajnos a napokban nem rendesen átsült csirkehúst ettem. Ezt már akkor vettem észre, amikor egy részét megettem, sajnos. Jelenleg...