• toxoplasma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekvállalás előtt állunk férjemmel, ezért elvégeztettem többek között a toxoplasma szűrést is. Január elején volt az első vérvétel: IgA 5, 4(+) IgM 4, 5(+) IgG 204IU/ml (+)ELISA módszerrel, IgG ELFA 1403(+), alacsony (0, 17) IgG aviditás felveti a 4 hónapon belüli fertőzést. Január végén volt a 2. vérvétel: >1:1024 toxoplasma komplementkötési reakció emelkedett Február 20-án volt a 3. vérvétel: IgA 5, 2(+) IgM 3, 9(+) IgG 212IU/ml(+) ELISA módszer IgG ELFA 745(+), IgG aviditás: határérték(0, 25) A vérvétel eredmények alapján a januárt megelőző 4 hónapon belül történhetett a fertőzés. Szeretném megkérdezni mennyi időt kell még várni a gyermekvállalásig? Az ismerős nőgyógyászok eltérő véleményt mondanak: az egyik szerint már nem kell várnunk, a másik szerint szedjek gyógyszert(Rovamicint), igaz tünetem nincs, csak a véletlen miatt derült ki a fertőzésem. Köszönettel Adri

        Dr. Rákóczi Éva válasza a toxoplasma témában

        Tisztelt Holgyem! A tunetmentesseg megnyugtato, es mivel az aviditas is a hatarerteken van, ezert nem kell aggodnia. A kezelest en is ajanlanam, es a kezeles utan egy honappal nyugodtan belevaghatnak a gyermekvallalasba. Viszont nagyon jo, hogy vannak a terhesseget megelozo pontos szerologiai eredmenyei, igy a kesobbiekben, ha szukseges lesz, rendelkezik egy kiindulasi ertekkel.


        Kérdés: 2012. március 07., 19:11; Megválaszolva: 2012. március 23., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: