• Fokozódó váll- és kézfájdalom, kézgyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő Orvos! Édesapám nevében szeretnék kérdést feltenni, ugyanis hónapok óta tartó, fokozódó fájdalma van, amire ezidáig nem született sajnos hatékony megoldás. Panaszai hónapokkal ezelőtt kezdődtek, s apukám meggyőződése az volt, hogy izületi- illetve kopással kapcsolatos fájdalmai vannak, emiatt nehezebb mozgatnia a vállát, egyáltalán emelni az egyik oldali karját. Válltájéki és onnan sugárzó fájdalma volt, melyet csak fájdalomcsillapítók rendszeres szedése mellett viselt el. Orvosi konzultációkat követően gyógytornázott, aminek hatására fájdalmai akkor rövid időre, talán egy hétre megszűntek. Az elmúlt időszakban fájdalmai olyannyira kiterjedtek, hogy mindkét karján végig érzi vállból sugárzóan, és kézujjait, kézfejét nehézkessé vált hajlítani, mozgatni, esetlegesen szorítani. A fájdalom miatt gerincét, hátát is görnyedtebben tartja, nyakát kissé behúzva mozog. Apukám járt már panaszával reumatológián, neurológián, kapott fizikoterápiás kezelést, ám sajnos elmondása szerint fájdalmai nem hogy enyhülnének, inkább fokozódnak napról-napra. További orvosi konzultációkra várunk, s ez idő alatt háziorvosi javaslatra magán úton nyaki gerinc MR vizsgálatot készíttettünk, melynek leírását itt írom: " A vizsgálat multisequentiával, több síkban és natívan történt. A nyaki lordosis íve megtartott. A csigolyatestek magassága és jelintenzitása szabályos. A peremek megnyúltak. A C II-III discus enyhe körkörös protrusioja, jobb oldali lapos foraminalis kiboltosulása a durazsákot, a jobb gyököt kissé comprimálja, a forament szűkiti. A C V-VI discus körkörös protrusioja a durazsákot, a kilépő gyököket kissé comprimálja, a forameneket szűkíti. A kisízületekben enyhe arthrosis jelei. A canalis spinalis normális tágasságú, a myelon ábrázolódott szakaszán kóros eltérés nem figyelhető meg. Vélemény: discus protrusio és jobb oldali foraminalis hernia a C II-III magasságában. Discus protrusio a C V-VI magasságában. Spondylosis, kisizületi arthrosis jelei." Véleménye szerint a fenti lelet okozhatja-e a leírt panaszokat? Milyen kezelést, illetve további konzultációt javasol? Segíthet-e a gyógytorna? Illetve szükséges-e az esetleges fizikai munka korlátozása (Apukám a mai napig rendszeresen végez fizikailag megterhelőbb házimunkát) vagy nehezebb tárgyak emelésének tilalma indokolt-e? Segítségét/segítségüket előre is megköszönve;

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki porckorong sérv témában

        Kedves Kérdező! A két nyaki gerinc szakaszon elhelyezkedő porckorong,jobb oldalon a CII-III csigolya, bal oldalon a CV-VI csigolya magasságában,okoz ugyan idegyöki nyomást, ezáltal fájdalmat, de nem indokol műtétet.Konzervatív kezeléssel kiválóan karban tartható.Természetesen,-fogyelembe véve édesapja korát, a nehéz fizikai munka nem javasolt.A gyógytorna, könnyű mozgás javasolható.A fájdalomcsillapítókkal való visszaélés kivétel nélkül a panaszok súlyosbodásához vezet, ezért, ha lehet, ezzel le kellene állni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. szeptember 27., 23:59; Megválaszolva: 2020. szeptember 29., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő Orvos! Édesapám nevében szeretnék kérdést feltenni, ugyanis hónapok óta tartó, fokozódó fájdalma van, amire ezidáig nem született sajnos hatékony megoldás. Panaszai hónapokkal ezelőtt kezdődtek, s apukám...
        Jó Napot Kívánok! Mostanába egyre sűrűbben előforduló mellkasi fájfalom,ami spontán jelentkezik bármilyen nagy erőkifejtés nélkül is és aminek okát nem tudjuk..Kardiológusnál jártam és semmit nem talált, esetleg lenne valami tippje hogy...
        Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS 5mg (először felet, utána egészet szedtem, újra felet és semmit) és Nebivolol...
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé erősebben húzom végig az ujjam rajta akkor eléggé fájdalmas tud lenni. Ez korábban is előfordult...
        Tisztelt Doktornő! Csatolva látja édesanyám leletét, ami január 17-én készült. Szeretném kérni, hogy véleményezze, hogy én is értsem milyen betegség(ek)ről is van szó. Édesanyám rendkívül egészségtelenül, mozgásszegény életmódot...
        Tisztelt Doktor Úram/hölgyem! A történet elég hosszú, próbálom a lényeget leìrni. 2013ban kezdődött a honaltalyi nyirokcsomók megnagyobbodásával, mellkasi diszomfort érzéssel ami miatt orvoshoz fordultam. Volt vérvétel, nyirokcsomó...
        Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a szívverésem időnként kihagy egy ütemet. Itt nem találtak problémát(Vérkép,EKG) azon kívül,...
        Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Nagyjából 2 hete futcsa szúró fajdalmat érzek a bal bordaív alatt talán a gyomorszáj környékén. Ez a fajdalom csak akkor jelentkezik, ha előre hajolok, vagy leülök. Napközben és...
        Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni abban hogy egy hónappal ezelőtt egyik napról a másikra rettenetes fájdalom jelentkezett a végtagjaimban, hátamban , derekaban! Mintha izomlàzam lenne! Pár napig járni sem tudtam szinte! Háziorvosom...
        Tisztelt Doktornő/úr! Lassan két hónapja tartó hát-, és mellkasfájdalmam van, ami főként a szegycsontomnál és körülötte jelentkezik. Főleg reggelente fáj, amikor kikelek az ágyból vagy ha sokáig ülök egy helyben, mivel ülőmunkát...