kihez forduhatnék még

Tisztelt Doktor Úr! 2009. tavasza óta jelentkeznek háti (lapocka környéki) és bal mellkasi fájdalmak (szegycsontból induló bal mellkasba kisugárzó szorítás, szúrás) , melyek 2011. őszére felerősödtek és a következő tünetek kapcsolódtak: nagyon rossz közérzet, hidegrázás, fázás, hányinger, többszöri székelés. Éjszaka nem tudok, max. 3 órát aludni, utána felébredek és nem tudok visszaaludni, fáradtnak érzem magam, nincs kedvem semmihez. A vérnyomásom jó, a laborleleteim megfelelőek. Jártam már fül-orr- gégészeten, kardiológián (EKG, terheléses, Holter is) , mellkasröntgenen, belgyógyászaton, neurológián, ortopédián. Az eredmények negatívak, a nyaki és háti gerincemen van eltérés, a belgyógyász (EKG, hasi sonographia vizsgálat) véleménye, hogy a panaszokat szorongásos – pánikszerű állapot okozza. Rivotrilt 0, 5mg-os 2*fél adag, este 1 egész és Floxetet szedek 2011. dec óta. Így a panaszok ritkultak, de ha előtörtek, akkor ismét rosszulléttel, mellkasi szúrással jártak.Újra vizsgálat mellkasröntgen, kardiológia-eredmény negatív. Febr.-ban a Honvéd Kórházban voltam ambulánsan, akkor is autóvezetés közben tört rám a fájdalom, beszélni is alig tudtam. Most a rossz idővel újra gyakran, napi szinten jelentkezik a probléma. Azt szeretném megtudni, lehet-e szívprobléma, vagy milyen orvoshoz forduljak, mert eddig senki nem tudott segíteni. Lehet-e esetleg a szervezet elsavasodása miatt, vagy a vér oxigénhiánya miatt? Eddig nem volt komoly betegségem, gyerekkoromban volt agyhártyagyulladásom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! Szerencsére, szervi betegségek kizárása a sok vizsgálattal megtörtént, el kell fogadnia a pánikbetegség diagnózist, ennek kezelése pszichiátriai rendelésen történik. A rosszullétkor felszabaduló sok stresszhormon okozza a tüneteket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 25., 12:24; Megválaszolva: 2012. október 27., 15:20
Kérdések és válaszok: Fájdalom
szívtáji panaszok
Üdvözlöm Doktor nő! Nehéz fizikai munkát végzek,és ma úgy érzem túlhajtottam magam.Volt egy különösen rossz mozdulatom amitől belenyilallt a...
Fájdalom a hát és a szegycsont...
Tisztelt Doktornő! Pár napja visszatérő nyomáshoz, "gombóc érzéshez" hasonlító fájdalmat érzek a hátam közepén és a szegycsontom mögött. A...
Beszorult levegő vagy szívprobléma?
Tisztelt Doktornő! Gyakran, havonta többször is érzek szorító fájdalmat a mellkasomban, föleg fekvő helyzetben, ami pár lépéstől, mély...
Infarktus?
Szép napot, 20éve inzulinos szövődmény mentes vagyok.2honapja a párom ügyeletre vitt mert szorított a mellkasom.elött kb egy évvel kardioéogián...
Érdekes mellkasi fájdalom bizony...
Tisztelt Dr Nő. Remélem jó témában sikerült orvost választanom kérdésemhez. Pár éve talán 2.3 éve érdekes mellkasi fájdalom van nálam jelen....