• Subfebrilitás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Már 3 hete folyamatos hőemelkedéssel küzdök. A normál testhőmérsékletem 36,6 fok, de most felemelkedett 37,2-re. Minden nap mérem, átlag 37 fok, de van amikor 36,5, de olyan is hogy 37,3. A folyamatos hőemelkedésen kívül még deréktáji fájdalmaim is vannak. Általában a derekam fáj tompán, mozgástól függetlenül, de van amikor a jobb vállam, lapockáim, mellkasnál is jelentkezik a fájdalom. Idáig a háziorvosomnak nem sikerült rájönnie az okokra. Tüdőröntgen negatív, vérvizsgálat szerint semmi gond nincs, vizelet is normál, leszámítva a "sok amorf szemcsét." A hátfájás és a hőemelkedés szinte egyidőben kezdődött de azóta folyamatosan fennállnak. További tünet az hogy gyakrabban van székelési ingerem, a székelés rendszertelenebbé vált, továbbá a széklet hígabb a megszokottnál. Más elváltozást nem figyeltem meg. Milyen további vizsgálatokat ajánl Ön, illetve mi okozhatja ezeket a panaszokat? Sajnos időm és pénzem korlátozottan engedi ezeket a vizsgálatokat, fogröntgen és hasi ultrahang jött még szóba "góckutatás" címszóval. Az én saját gyanúm viszont vesekő vagy gerincsérv. Ön szerint hogyan tovább? A vérvételem leleteit az alábbi linken megtekintheti: http://img1.indafoto.hu/9/3/2603_98bd65207ee83bfd17ebb0db971eddf9/14102239_acba8e652b59fe616ebee7315e5c2ded_m.jpg Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a hátfájás, hőemelkedés témában

        Kedves Kérdező! Laborleletében valóban nincs semmi kirívó, a vizeletben megjelenő amorf szemcséket nem tartják egyértelműen kórosnak, a táplálkozási szokásokkal, illetve relatív folyadékhiánnyal viszont összefügghetnek. A gerincsérv feltételezéssel nem értek egyet, az hőemelkedést nem csinál, illetve alig tűrhető fájdalommal jár, járhat, nem valószínű, hogy az okozná panaszait. A hőemelkedés és a deréktáji tompa fájdalom mindenképpen valamilyen fertőzés fennállását jelzi, amit alátámaszthat a hígabb széklet is. Véleményem szerint urológiai vizsgálat, vizelet és széklet tenyésztés közelebb vihet a diagnózishoz. Húgyúti fertőzések alapját valóban képezheti vesekő vagy homok, ezt könnyebb felfedezni urológiai UH vizsgálattal, mint a szokásos hasi UH-on. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 19., 10:55; Megválaszolva: 2011. december 22., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Nő!Megkérném legyenszíves próbáljon segíteni a problémám megoldásában,hogy hol kezdjem,mert már hónapja tart,de még érdemleges információt,nem kaptam!Áprilisban kezdődőtt,bal oldali szív körüli szúrással,és azóta,csak...
        Tisztelt Doktornő! Körülbelül két hónapja minden előzmény nélkül elkezdtek begyulladni a boka és térdizületeim (bokák be is dagadtak), panaszaim nem múlnak azóta sem, ezért rejtett gyulladásos góc gyanújával elküldtek további...
        Tisztelt Doktornő! Gyakran, havonta többször is érzek szorító fájdalmat a mellkasomban, föleg fekvő helyzetben, ami pár lépéstől, mély légzéstől, meg egy pohár víztől elműlik. Fiaatalabb koromban ez nem volt, úgy tíz-tizenöt éve van....
        Tisztelt Doktornő/ Dokotr Úr! Panaszaim pár hónapja kezdődtek, először derékfájdalom, főleg az éjszakai órákban, majd combfájdalom is társult hozzá (küldő comb, térdhez közel). Sajnos egyre rosszabb, lassan már pl. leguggolni és...
        Férjem 45 éves 169 cm magas 65 kg. Már több mint egy éve vannak időnként előjövő mellkasi fájdalmai. Volt terheléses EKG-n szivultrahangon, EKG-n. Ez 3 éve volt. Semmit nem találtak. Most egy hónapja volt teljes vérképen ahol...
        Tisztelt Doktornő! Napok óta dagad az egyik bokám, és ugyanaz a lábam egészen combtőig fáj, ugyan nem állandóan, és változó helyeken. Hol a lábszáram, hol a térdem, combom, stb. Ez kb. egy hete van, korábban semmi baja nem volt a lábamnak....
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Először leírom a tüneteimet, hogy milyen vizsgálatokon vettem részt eddig és hogy azok milyen eredménnyel zárultak. Utána pedig felteszem a kérdéseimet arra vonatkozóan, hogy a jövőben mit tehetek az...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 28 éves nő vagyok és egy féléve kezdtem el komolyabban sportolni (heti 5 nap, napi 2 óra hossza) illetve életmódot váltani főként az elhízásom miatt. Nem indokolta orvosi javaslat, egyszerűen csak jobban akartam...
        Tisztelt Doktornő! Régebben is volt már hasonló, de az utóbbi időben kicsit sűrűbben jelentkezik, hogy elsősorban szívtájékon, kicsit feljebb, néha a mell külső részénél, furcsa érzések jelentkeznek. Elsősorban enyhe bizsergő, vagy...
        Tisztelt doktornő! Azzal a panasszal fordulnék önhöz, hogy egy hete körülbelül folyamatosan szúró égető fájdalmat érzek a mellkasom bal oldalán, s a lapockám is fáj, tudom hogy ez angina pectoris jele is lehet 2-3 éve voltam érfestésen,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés