Hyperinzulinaemia

Tisztelt doktornő, doktorúr. Elkeseredésemben írok önnek mégpedig azzal a problémával hogy lassan 1 éve kapcsolatban vagyok a barátnőmmel és sajnos felfedezték nála a Hyper Inzulin Anémia (remélem jól írom) névre hallgató betegséget melytől tüzetesen megváltozott az élete, életünk. A legnagyobb probléma hogy az interneten semmien információt nem találok erre a betegségre vonatkozólag.Ugyan nem tudom hogy ő tudja e hogy ez a betegség mélyebben milyen módon befolyásolja életét a jövőben de legalábbis nekem nem mondja el. Megértem elég kínos lehet de én csak felületes információkat tudtam találni a betegségről így azért fordulok önhöz hogy milyen mélyebb dologra lehet hatással ez a betegség értem ez alatt PL: gyerekvállalás lehetsőge fennmarad e illetve más elöttem tisztázatlan problémák feltárását szeretném öntől kérni. Ugyan tudom hogy 16-17 évesen ilyenekre gondolni még korai de ugyérezzük egymásnak teremtettünk így ezekre gondolni nem árt. Barátnőm alap adatai nem tudom hogy kellenek e de 16 éves kb 63 kg, olyan 175 centi. Egy héten köröbelül 4 edzése van, röplabdázik. (Az ilyen alap információkat tudom pl hogy szigorú diéta) Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Szabó Lóránt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza inzulin témában

Kedves Kérdező!

A hyperinsulinaemia gyakori megbetegedés, arról szól, hogy a szervezet szénhidrát anyagcseréje érintett, a jó vércuorértékek biztosítását csak magasabb inzulin szintek mellett lehet elérni. Ez általában nőknél vérzészavar kialakulásához vezethet, és súlyos formában a teherbeesést nehezíti. Kezelhető, általában már az életmód is segít, de lehet gyógyszeres formában is segíteni rajta. Azt mondanám Önnek hogy ennél nagyobb bajuk egyikőjüknek se legyen és azt gondolom, ezt érdemes megbeszélni vele is, mert a kapcsolatok legfontosabb alappillére a bizalom.

PS: hyperinsulinaemia, PCOS, inzulinrezisztencia (IR) címszavakkal rá tud keresni a neten.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 26., 16:40; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték