Ösztrogén és pajzsmirigy összefügghet-e

T. Doktornő! /Doktor Úr! 2 éve eltávolították mindkét petefészkemet, azt követően Estroderm tapaszt használtam, ami sajnos megszűnt. Helyette az orvosom Dermestril tapaszt javasolt, ami nem vált be, ezért két hónapja abbahagytam a használatát. Így sajnos elért a változókor tüneti közül a hőhullám, ami azt jelenti, hogy fél óránként rendesen leizzadok. Sokszor feszülő érzést érzek a nyakamban, arra gondoltam, hogy a pajzsmiriggyel lehet valami. 6-7 hónapja a pajzsmirigy ultrahang egészséges pajzsmirigyet mutatott és most sem látható, hogy megnagyobbodott volna. A kérdésem az, hogy lehet-e összefüggés a két dolog között, vagyis hogy kihatással lehet-e a pajzsmirigyre, hogy abbahagytam a tapasz használatát. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Azt, hogy probléma van-e a pajzsmirigy működésével vérvétellel lehet tisztázni, amikor a hormonszinteket megmérik. A tapasz csak a nemi hormonokat hivatott pótolni. Keressen fel endokrinológust, hogy a szükséges vizsgálatok választ adjanak a kérdésére!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 04., 15:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 22:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése