kortizol vs. terhesség

Tisztelt Doktor Úr / Nő! PCOs problémaval küzdök, amire Metformint szedek, 3 hónapja. Úgy látom hat a gyógyszer, mert már van magamtól is peteérésem. Hamarosan IVF-re megyünk. A mostani ciklusom 3.napján a vérvételi eredményeimből kiderült (reggeli vvétel volt) , hogy a Szérum Cortizol szintem kicsit (? ) magas: 28, 8 ug/dl (Ref.tart: 5, 0 - 18, 0) . Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy Ön szerint van-e esély arra, hogy ilyen magas kortizol szint mellett az IVF-ünk sikeres lesz? Lehet-e az, hogy összejön a baba nekünk, esetleg még az IVF előtt emellett vagy mindenképpen gyógyszert kell rá szedni? Van-e egyáltalán összefüggés a teherbeesés és a kortizol szint között? Lehet-e "természetes úton" csökkenteni ezt a szintet? (Egyébként nem stresszes az életem.) Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ani.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kortizol témában

Tisztelt kérdező!

A magas kortizol szint okát ki kell deríteni. Ehhez, javaslom, hogy endokrinológus segítségét kérje. A magas kortizol szint állhat betegség hátterében is, de előfordulhat stresszreakcióként is. Ennek elkülönítése viszont fontos lenne!

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szakértő endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. június 15., 21:13; Megválaszolva: 2010. június 29., 21:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Erőtlenség, alacsony tesztoszteron...
Tisztelt szakorvos! Immáron 2 éve fennálló eddig még nem diagnosztizált betegségem miatt erőnlétem jelentősen megromlott, csak rövid távon...
Kortizol overnight teszt
Tisztelt doktornő! Voltam egy kortizol overnight teszten és az eredmény 27 nmol/l lett. Referencia értéknek a 171-536 nmol/l tartományt adták meg...
Alacsony kortizol szint
Tisztelt Doktor úr/nő! Én egy 22 éves fiatal lány vagyok és évek óta orvoshoz járok, rossz vérkép miatt valamint állandó vashiány (6) miatt....
Magas kortizol
Nemrég kiderült, hogy a kortizol szintem jelentősen magas (azt hiszem 77) , hasi UH szerint pedig majdnem kétszer akkora az egyik mellékvesém, mint a...
kortizol
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelentős túlsúllyal küzdök, ami különösen négy éve szabadult el, kislányom születése óta. Lassan a 120 kg-ot...