• tejcsorgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Endocrinológus!

        3 éve szültem a 2. gyermekem, akit 1 éves koráig szoptattam. A problémám ez után jelentkezett A tejem nem akart elapadni. Ez az állapot a mai napig fentáll. Nyomásra előszőr átlátszó, amjd tej színű folyadék jön mindkét mellemből. Érzem a tejbelövelést is. Több mint 1 éve kerestem fel ezzel a nőgyógyászt, aki a következő vizsgálatokat végezte: prolaktin szint/ ami kicsit magas volt/, majd MR vizsgálatra küldött ahol /5mm/ microadenoma hypophyseos-t találtak. Ezután 3 hónapig szedtem a Bromocriptint /napi 1 szem/. Majd ismét prolaktin/MR vizsgálat következett. A prolaktin szint normális értékű volt az adenoma pedig eltűnt. /ez 2009 októberi eredmény/ Mivel a tünetek ezidő alatt sem múltak, a nőgyógyász Regulont írt fel. Változás azóta sincs. Legutóbb a nőgyógyász azt mondta "valószínű ilyen aklat vagyok" A háziorvosomtól kértem időpontot az endocrinológiára, de csak nyárra van időpont. Kérdésem az lenne. tényleg lehetek "ilyen" alkat? Törődjek bele vagy van még más lehetőség lappangó betegségre ami a tejcsorgást okozza? Zavaró tényező, hogy a szoptatás után a súlyom nemhogy csökkent volna hanem kb.15kg plussz is lett. Állandóan izzadok, hőhullámok is gyötörnek.

        Válaszát előre is köszönöm.

        egy aggódó anya...

        WEBBeteg szakértő válasza a tejcsorgás témában

        Tisztelt kérdező!

        Nem gondolom, hogy "ilyen alkat". Mindenképpen endokrinológushoz kell fordulnia. A magas prolactin szint hátterében állhat prolctinoma, ami az agyalapi mirigy betegsége, de lehet alulműködő pajzsmirigy, vagy fokozott növekedési hormon termelés velejárója is. Mindenképpen részletes kivizsgálásra van szüksége a tünetek miatt. Mindenesetre ne "nyomkodja" a mellbimbót, mert az is fokozza a tejcsorgását.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 16:47:54; Megválaszolva: 2010. március 06., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: