Prolaktin szint

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Októberben közel 16 hetesen elvetéltem. Felmerült a kettős méh szerepe, de azóta januárban volt HSG vizsgálatom, ahol kiderült, hogy csak egy enyhe deformációja van a méhemnek, ami nem jelent problémát. Egyéb vizsgálatok következtek, majd január végén csináltatott az orvosom vérből hormonvizsgálatot, ahol a Prolaktin szintem magasabb lett a kelleténél (36, 78 a 1, 39-24, 20 helyett). Az orvosom erre Bromocriptin-richter tablettát írt fel napi 1/2 adagban. Mivel babát szeretnénk, így érdekelne, hogy ez a gyógyszer milyen irányban befolyásolja a teherbeesést? Terhesség esetén is szedhető a gyógyszer? A következő vérvételem 1 hét múlva lesz, ha ott jó lesz az eredmény, akkor is kell tovább szednem? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin szint, terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Az érték nem kifejezetten emelkedett, de ami biztos, hogy a leletet még a gyógyszerfelírás előtt kontrollálni kell, mert akár egy stressz is megemelheti a szintet, és csak többszöri emelkedett érték esetén van szükség gyógyszerszedésre, ami a teherbeesést segítheti (mert rendeződik a többi hormon szintje).

 

Kérdés: 2010. február 20., 13:48; Megválaszolva: 2010. február 20., 13:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy