• Bromocriptin vs anyatej

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! 18 hónapja nem szoptatom a kisfiamat. A mellemből préselésre 1-2 csepp tej még mindig jön. Az orvos 2 doboz Bromocriptint (2, 5mg-os) írt fel, napi 3*1-et kellett beszedni. Az agyalapi mirigyem rendben van, (röntgenvizsgálat volt) és a prolactin szintem is az orvos szerint. Beszedtem az összes gyógyszert, de préselésre tejem (1-1 csepp) még mindig van. Mi lehet a gond? Mikor lehet újabb babát vállalni? Válaszát előre is köszönöm. Üdv: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin szint témában

        Kedves Gabriella!

        Azt javasolnám, hogy menjen el endokrinológiai szakrendelésre, hogy ott is legyen ellenőrzés. A prolaktinnak nemcsak egyféle típusa van, ezért kicsit bonyolultabb vizsgálatokra is szükség lehet, nem elég egyszerűen a prolaktin szint ellenőrzésre. Egyébként a Bromocriptin szedése alatt is lehet terhességet vállalni, hiszen vannak nők, akik pl. csak így tudnak teherbe esni. Tehát endokrinológiai ellnőrzés (belgyógyászat), és a leletekkel keressen majd fel nőgyógyászát, hogy lássák, vállalhatnak-e babát már.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-07 17:14:14; Megválaszolva: 2010. február 07., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: