• Hormonzavar kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktornő!

        32 éves nő vagyok, akinél tavaly novemberben hormonzavart állapítottak meg. A tesztoszteron szintem 10%-kal magasabb a normál értéknél, a dhea szintem 30%-kal, a melleimben tej van, a hajam nagyon erősen hullik, az ösztradiol szintem 306 volt november végén, ami normál érték. November vége óta szedek két gyógyszert, a bromocriptint, napi 1, 25 mg-ot, és a prednisolont (ami sztreoid), napi 5 mg adagban. A gyógyszereket november végén kezdtem el szedni, és mostanra rosszabbul lettem. A hajam erősebben hullik, mint a gyógyszeres kezelés megkezdése előtt, a melleim megdagadtak és fájnak, és az alhasam is. Az orvos, aki kezel, azt mondta, azért kell a szteroid, mert a férfi hormomonok termelését csökkenti, a női hormonok termelését elősegíti. Azt szeretném tudni, hormonzavart valóban szteroiddal kell-e kezelni, mert én rosszabbul érzem magamat, nem vagyok benne biztos, valóban ez a jó gyógyszer.

        Előre is köszönöm a válaszát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Kedves Kérdező!

        Mint bizonyára tudja a különböző betegségekre adott kezelések nem mindig kellemesek, ez is ilyen, a steroiddaL KEZELIK. Sokszor ez sikerre visz és nem kell más, erősebb hormon kezelés. Ha kétségei vannak keressen más orvost -bár jól kezelik, látatlanban így gondolom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-30 23:35:05; Megválaszolva: 2010. január 30., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: