• hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktor Nő/Úr! Köbliné Zsuzsa vagyok! Azzal kezdeném, hogy van egy 8 hónapos fiam, már a terhességem előtt túlsúllyal küzdöttem amit 2010-ben szedtem magamra 3 hónapi fogamzásgátló tabletta után 20kg-ot hiztam. A nőgyógyászaton azt mondták ez biztos hogy nem a gyógyszertől van. Nem sokkal utána terhes lettem. Terhességem végére toxémiás lettem. Terhességem után zsirmájam lett és virusos májgyulladást kaptam. Júniusban szültem. December óta nem jött meg. Van egy kis tejem is de a prolaktin szintem rendben van. A nőgyógyászom Duphaston-t irt fel de nem tudtam 10 napig szedni erős gyomorgörcsök miatt. Azt mondta ha ezt beszedem utána mindig rendesen meg fog jönni. Azóta sem jött meg. Nem is érzem túl jól magam. Szinte minden nap görcsöl a fejem, furcsán érzem magam. Egyre szőrösebb a karom és a combom. Megint hullik a hajam. Furcsa kiütések vannak a kezemen és a combomon is, ami terhességem végétől nem múlt el. A májam miatt diétázom már legalább 2 hónapja. Az édességet nem igazán szeretem de kb 2 hete nem tudok ellenállni neki. Néha szinte megfájdul a fejem meg nem látok rendesen ha nem ehetek. A súlyom csak nem akar csökkenni a diéta ellenére sem. Néha szörnyű lelkiállapotban vagyok. Pihenni sajnos nem igazán tudok a kicsit fiam nem tudom csak úgy lepasszolni. Nem tudom mi lehet a baj? A nőgyógyászom szerint el fog múlni és ez biztos, hogy nem hormonzavar. Szerinte ne is menjek vissza hozzá legalább még 3-4 hónapig várjuk hogy mi lesz és ha addig sem jön meg akkor csinálunk valamit. Kérem szépen segitsenek? Ez igy nem mehet tovább? Szörnyű a tudta, hogy nem tudom mi bajom lehet? Ha van egyáltalán? Kérem Tisztel Doktor Nő/ Úr adjon tanácsot nekem merre menjek tovább? Mi lehet a bajom? Tisztelettel! Köbliné

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hormonzavar témában

        Tisztelt kérdező! A hormonzavart csak hormonvizsgálatok után lehet kizárni. Ha az eredmények normálisak, akkor valóban csak a túlzott táplálékfelvétel okozta az elhízást és ennek a szövődményeivel szembesül most. Javaslom, hogy endokrinológiai szakrendelést keressen fel, hogy kivizsgálják.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2013. március 10., 08:35; Megválaszolva: 2013. március 14., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T. Doktornő! Évek óta 50 ug thyroxint szedek, s ezzel a tsh-m 2.5-5 között ingadozik évszaktól függően. Az alulműködés Hashimoto, az antiTpo mindig több száz. Van egy 4,5 hónapos babám, a terhesség alatt a tsh lassú növekedésnek indult,...
        Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120 perces 5,8. Nem is foglalkozott vele senki, igy én is gondoltam hogy ez jo. Most igy másfél év mulva...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Koleszterincsökkentés célból szertnék lecitint(szójaalapú) szedni,mivel gyógyszert nem szedek rá. Pajzsmirígy alulműködésemre (TSH 1,79) L.Thyroxint szedek.Kérdésem: csökkenti e ennek hatását a lecitin? Másik...
        Tisztelt Doktor úr! 6 éve járok rendszeresen pajzsmirigy UH-ra és laborra,a pajzsmirigyemben található 1cm-nél kisebb göbök miatt.TSH szintem mint most is mindig a normál tartományban maradt.A héten voltam pajzsmirigy szcintigráfián.Ennek...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! 2004tol tulmukodo Pajzsmirigy problémaval gyógyszeresen kezeltek. 2016ban pedig véglegesen Sugár terápiával a SOTE-n.Azóta alul működő pajzsmirigyem van...illetve nincs is funkciója azóta l-thyrocint szedek napi 150mg...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta fennálló problémáim vannak, migrén, hangulatingadizás, ingerlékenység, súlygyarapodás, fájdalmas csomók az emlőben. Hormonvizsgálat történt a ciklus 21.napján: Ösztraidol:543,6 pmol/L(luteális...
        Tisztelt Doktor/Nő! A minap kaptam kézhez laboreredményem Pazsmirigy eredményeim a következők: TSH:1.080 (0.350-4.940) Szabad T4:14.83 (9.01-19.05) Szabad T3:5.31 (2.89-4.88) A Szabad T3 enyhén emelkedést mutat. Szeretném megkérdezni, kell-e...
        Tisztelt Dr. Úr /Hölgy. Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy csináltattam egy laboratóriumi vizsgálatot és szeretném ki ertékeltetni. Tsh:0,976,FT4:10,53,FT3:4,98,Tesztoszteron:0,8 FSH:2,2 LH:5,1 Prolaktin:141,9 Progeszteron:9,13 Gyermeket...
        Tisztelt Orvosszakértő! 66 éves nő vagyok, kontroll labor alkalmával a TSH 5.519 lett, viszont T hormonokat nem néztek, háziorvosom L-thyroxin henning 50g tablettát írt fel és 3 hónap múlva kontroll. Mit csináljak, beszedjem, úgy hogy T...