libidó csökkenés

25 éves nő vagyok, eddig intenzív szőrnövekedés volt megfigyelhető a mellbimbóim körül (12/15 szőrszál/mellbimbó) , ami nekem természetes volt, mostanában viszont abbamaradt a szőr növekedése, sőt befelé kezdett nőni az egyik szőrszál. Ezekkel a tünetekkel párhuzamosan a libidóm is csökkent, ami nagyon sok kellemetlenséget okoz számomra. Leginkább ez motivált a levél megírására is. Úgy érzem, teljesen megváltozik a testem. A menstruációs ciklusom 29-30 naponként ismétlődik, régebben néhány napig tartott a vérzés (2-3) , de legutóbb rendesen 5 napig. Amikor a szőr növekedése intenzív volt alhasi fájdalmat is sokszor éreztem, nem csak menstruáció idején, de mostanában már ez sem jelentkezik. Manapság "csak" a szívdobogásomat érzem a hasamban annyira, hogy még a takarón keresztül is észrevehető, hogy mennyire dobog (mozog a takaró a hasam táján) , és kellemetlen érzés is. Mi folyik a testemben? Természetes folyamat? , vagy esetleg eddig nem működött megfelelően a testem és most kezd normalizálódni? vagy ezek a tünetek utalhatnak betegségre, hormonzavarra? Ez esetben hova fordulhatok? Mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hormonzavar témában

Hormonvizsgálattal tisztázható, hogy van-e probléma. A leírtak nem utalnak kóros elváltozásra.

A jelenlegi menstruáció normálisnak mondható.

A ciklus 3-5. és 21-23.napján végzett hormonlabor

vizsgálattal válasz adható objektíven kérdésére.

Nőgyógyász vagy endokrinológus szakorvoshoz forduljon kivizsgálásra.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 10:18; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 21:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
hormonvizsgálat eredmény...
Tisztelt Nőgyógyász! Szeretném a segítségét kérni. 19 éves lány vagyok, nagyon későn jött meg (tavaly) és azóta is 4-5 hónaponta szokott...
hormonprobléma a terhesség után
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz: 33 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A második szülésem óta a menstruációm...
Progeszteronhiány és vetélés
Kedves Szakértő! Néhány éve a menstruációmat két-három napos "barnázás" előzi meg. Év elején terhes lettem, ezért korábbi menstruációs...
Hormonzavar?
Tiszelt Orvos Úr/Hölgy, 2 hónapja - eddig eltérő, szokatlan módon - 3 hétre jön meg a mnstruációm, bal mellemből pedig nyomásra "tejszerű" anyag...
Hypogonadtróp hypogonadizmus
Alacsony hormontartalmú fogamzásgátló okozhat-e hypogonadtróp hypogonadizmust? A mestruációm rendben van (egyenlőre) viszont FHS, LH, ösztradiol...