Pajzsmirigy

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Diagnózisom Hypothyreosis, k.m.n. Leletem: TSH 8, 89, ft4: 0, 65

Ultrahang vizsgálat: A pjzsmirigy lbenyek minimálisan megnagyobbodtak. A bal lebenyben egy apró cysta, a jobb lebenyben egy 16 mm átmérőjű haloval körülvett apró folyadékos részt is tartalmazó mérs.echoszegény göb figyelhető meg. A nagy nyálmirigyek szerkezete megtartott. A nyaki nagyerek lefutása, kalibere szabályos. A jugulum és a retrosternium szabad. A nyaki nagyerek mentén kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó, kóros körülírt terime nem detectálható. Vélemény: fokális eltérés a pm.mk.lebenyében.

Szeretném kérni a lelet értelmezését és a várható vizsgálatot!

Tisztelettel

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hipotireózis témában

Tisztelt kérdező!
 
Pajzsmirigye alulműködik, hormonpótlásra van szüksége. A pm.-ben leírt göb további vizsgálata indokolt ami tűbiopsziás mintavételt, esetleg izotópos képalkotó vizsgálatot jelent. Ezeket orvosa fogja javasolni, és azért fontosak, hogy a 16 mm-es göb milyenségéről információt szerezzen.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 10., 21:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:36
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy