• Progeszteron pótlás férfiakban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. Hajdúsítás volt a cél, amelyet meg szerettem volna valósítani. Az internetes böngészések során világossá vált, hogy a genetikai hajhullást a hajhagymák érzékenysége miatt csak a DHT blokkolásával lehet elérni. Mivel a vitaminok nem segítettek, ezért fordultam a leghatékonyabb blokkolóhoz a természetes progeszteronhoz(Wild Yam - Mexikói vad jamgyökér kapszula), ami egyben a xenoösztrogének káros hatását is ellensúlyozza.. Mivel a férfiakban is van progeszteron csak ebben az esetben elégtelen mennyiségben, ezért feltételeztem, hogy ezzel a pótlással sikerül megoldanom a helyzetet. A siker nem maradt el a hajam dúsult, viszont a szemöldököm ritkult. Ez a tünet jelezte, hogy abba kell hagyni a szedését, mert pajzsmirigy alulmüködés kezdeti jeleit mutathatja. Gyakorlatilag a szemöldök külső harmadának ritkulásának és a körmök hosszanti vályújának kialakulásán túl(ez a tünet évekkel korábban is megvolt) semmilyen panaszom, tünetem sincs, ami bármilyen hormonális problémára utalna. A ritkulást 180 darab tabletta elfogyasztását követően tapasztaltam, amely 3 hónap alatti fogyasztást jelentett napi 850 mg adagjával. Most teljesen abbahagytam a szedését és újra csak a vitaminokat és nyomelemeket szedem(A,B7,C,D,E-400,cink,szelén). Kérdésem az lenne, hogy: 1. tekintve a sikeres DHT blokkolást a progeszteron adagolást akár 2 naponta 1 kapszulában(425 mg) elfogadhatónak találja-e? 2. Milyen egyéb problémákat okozhat a progeszteron nagyobb pótlása férfiakban? 3. A progeszteron abbahagyásával várható-e a szemöldököm visszanövése? 4. Úgy gondolom, hogy ha a progeszteront krém formájában használnám csak a fejtetőn, akkor is valamilyen szinten bekerülne a véráramba, tehát ugyanúgy felboríthatná a hormon egyensúlyt. Helyes ez az állításom? 5. a beta sitosterol valóban a progeszteronhoz hasonlóan hatékonyan blokkolhatja-e a DHT hatást 2-3 gr napi adagban kapszulával megoldva? Nem káros ekkora mennyiségben? 6. tud-e bármilyen megoldást, ami nem hormonális hatású és nagy mennyiségben természetes alapú utánpótlással a progeszteronhoz hasonló sikerrel blokkolja a DHT hatást? Köszönöm a válaszait!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hajhullás témában

        Tisztelt kérdező! Nem vagyok járatos a gyógynövény készítmények alkalmazásában. Hormonhiányt laboratóriumi méréssel lehet bizonyítani, arra kevés az, hogy ritkult a szemöldöke. A férfiak hajhullása ellen igazán hatékony szert jelenleg nem ismerek, a jelenleg forgalomban levő külsőleges készítmények és vitaminok csak lassíthatják a folyamatot, de nem állítják meg. Ha létezne igazán hatékony gyógyszer, akkor azt bevizsgált és igazolt tesztek után hivatalosan is gyártanák a gyógyszergyárak, hiszen ha jobban belegondol, ennek óriási piaca lenne.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. december 19., 17:05; Megválaszolva: 2019. december 31., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A TSH értékem a legutóbbi labor eredményem alapján 4,5. Tudtommal ez az érték pont a határán van a túl magasnak. A háziorvosom szélén pótlást javasolt, a pszichoáterem syntroxine-t írt fel nekem, és azt mondta, nyugodtan szedjem be....
        Üdvözlöm! Feketéné Szarvas Katalin vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy-túlműködésem van e? 11 hónapja szültem a második gyermekem. Jelentős fogyást tapasztaltam, a hajam még mindíg hullik. Erős szívdobogás érzés szokott...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref:0,380-5,330), FT3 4,99 pmol/l (ref:3,8-6,0), FT4...
        Szép napot! 26 éves nő vagyok. 2020. márciusában voltam nyaki ultrahangon és ez az eredményem: A pajzsmirigy jobb lebenye 34x16x14mm. Az isthmus keskeny. A bal lebeny hosszabb 38x14x12mm. Szerkezetében apró cysta van. A lebenyek kevésbé...
        Üdvözlöm.Érdekelne a véleménye a 3ik napi vérvételröl.a saját orvosom sajnos annyival lezárta hogy magas az lh szint.de semmi gyogyszert kezelést nem irt elö. Lh szint 21,66 Fsh szint 8,81 Osztraidol 524 A sima cukrom 5.5 A 60perces 9,7 A...
        Kedves Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy a minap voltam vervetelen, ahol 31es prolaktin szintet mertek. A mellembol atlatszo folyadek jon nyomas hatasara, csak 1-2 csepp, de elegge aggasztott, ezert elmentem kivizsgaltatni. A referencia ertek 3-27ig...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Közel 12 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy autoimmun gyulladást. Évente járok kontrollra, ahol csak vérképet néznek, ultrahangvizsgálatra 2-3 évente kerül sor. Az orvosom szerint nincs szükségem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kislányom 14 éves. Másfél éve volt egy betegsége: rosszindulatú pajzsmirigy daganat, minek következtében eltávolításra került a teljes pajzsmirigy és a mellék pajzsmirigy egy része, valamit nyirokcsomók is. Az...
        Kedves doktornő/úr! Már lassan két éve minden nap kimerültnek érzem magam. Emiatt régen el is mentem orvoshoz, azóta többször is voltam vérvételen. Februárban voltam utoljára vérvételen, és meg tudtam hogy a pajzsmirigyem alulműködik,...
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra ! Szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet a hátterében a problémámnak? Mindig egy kicsit izgulós voltam, az utóbbi időben viszont hirtelen pulzuskiugrással járó rosszulléteim vannak. A rosszullétekhez lábremegés és...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        A személyre szabott kezelési tervet mesterséges intelligencia segítségével dolgozzák ki.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.