• Endokrinológiai zavar lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Számos általános kivizsgáláson vagyok túl, általános vérvétel, kardiológia, inzulinos cukorterhelés. Eddig semmit nem találtak, egyedül a DHEA szulfát kicsi magasabb 7.2 a felső határ, nekem 12,19. Az inzulinos cukorterhelésnél a HOMA indexem a max 2 helyett 5.47, de a Doktornő akinél voltam azt mondta ezt nem kell nézni, mert elavult dolog, már nem használják, ehhez képest az Ön egyik júniusi válaszában azt írta, ezt a legmeghatározóbb szám. Az éhgyomri cukrom 4,9, a 120 perces 4.2, inzulin, 25.1, inzulin 120 perc 32.9. Illetve azt szeretném tudni, hogy menjek e még endokrin vonalon, függetlenül attól, hogy az általános értékek jók, van e még bármilyen olyan hormonvizsgálat, ha tüneteim vannak. El nem múló, folytonos fáradtság, reggeli gyengeség, hangyázó végtagok, izzadás, menstruációs kimaradás(gyermekkorom óta nincs rendes ciklus, most még szoptatok, de 2 éves a pici, már vmennyire vissza kellett volna állnia), kellemetlen szőrök nagyon kellemetlen helyeken, folytonos szédülés, mindig alacsony vérnyomás, nagyon erősen verő szív, idegesség, szorongás, pánikrohamok, 1 éve nem múló pattanások, időnként a nyakon is. A pajzsmirigy értékeim is normálok. 3 gyermekem van. Fogamzásgátlót nem szedek. Köszönöm a válaszát,már nagyon sok pénzt elköltöttem orvosokra, és mindneki azt hiszi hypohonder vagyok, de egyszerűen csak nem érzem magam jól, régóta fennálló tüneteim vannak, de senki nem tud semmit mondani.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a DHEA-s témában

        Tisztelt kérdező! Ezeket az eltéréseket túlsúly okozhatja. Ha ön súlyfelesleggel rendelkezik, ezt kellene megszüntetnie. Mozgás és helyes diéta tartásával ez menni fog.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. július 14., 11:22; Megválaszolva: 2019. július 23., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: