Nem nő a magasság a gyermeknél

Tisztelt Doktornő! Az unokám sportol (labdarúgás) , de az utóbbi 2 évben fizikai fejlődésben teljesen lemaradt. Magassága 156-7 cm. A növekedése az elmúlt 2 évben 10cm, folyamatosan. Az anya 165, az apa 178 magas. Kérdéseim: ez még normális? ha nem most vigyük-e kivizsgálásra, vagy még várjunk és akkor meddig? van-e olyan vizsgálat és hol (budapestiek vagyunk) , ahol hiteltérően meg tudják mondani a várható magasságot? az intenzív testmozgás (futás, labdarúgás) van-e hatással a növekedésre, vagy az ilyen jellegű hormonok fejlődésére?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Magasság, Gyermek témában

Tisztelt Kérdező!

A várható magasságot és a növekedést gyermekendokrinológián vizsgálják. Itt érdemes bejelentkezni. A sport megfelelő táplálkozás mellett nem rontja a magasságot.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. szeptember 14., 11:52; Megválaszolva: 2016. szeptember 16., 18:52
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint