Gyomorhurut, fennálló gyulladás? Hasi UH

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég kérdeztem arról, hogy lehetséges-e visszamaradt gyulladás gyomorhurut után, vagy valamilyen komolyabb probléma. A hasu UH (amely a betegség heveny szakaszában készült) eredményét elfelejtettem leírni, ezt most pótolom: néhány cholesterol polypustól eltekintve (egy 3mm-es és néhány apró sejthető, amire fél év múlta kontrollt javasoltak) negatív: a máj nagysága, szerkezete normális, kóros eltérés nincs, az epeutak nem tágabbak, az epehólyag folyadékkal átlagosan telt, fala 4-5 mm vastagságú. Egyértelmű kőjel nem látható. Kóros hasi nyirokcsomó, pathológiás bélkokárda, szabad hasi folyadék nem ábrázolódott. A hasi aorta lefutása, tágassága szabályos. Cholecystitist gyanítottak, de nem igazolódott. Azóta kismedencei UH-n is voltam, a vesék és a húgyhólyag is ép, normális. (Pfizer vakcinát kaptam egy hónapja, de a kardiológus szerint ez nem indokolja a fázékonyság, fáradékonyság megjelenését, inkább a visszamaradt gyulladás.) Előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza fáradékonyság témában

A fázékonyság, magasabb pulzus, fáradékonyság hátterében érdemes pajzsmirigy-funkciót (TSH, T3,T4, anti-TPO) vizsgálni. Étel provokálta panasz esetén felmerül hisztamin-intolerancia lehetősége (ez DAO-szint vizsgálatával igazolható), ez a kórkép utóbbi gyomor-bélhurut után visszamaradhat. Első körben a magas hiosztamintartalmú ételek kerülését, bő folyadékfogyasztást valamint nyomelem- és vitaminpótlást javasolnék.

Kérdés: 2022. január 14., 13:34 ;Megválaszolva: 2022. január 14., 20:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Visszamaradt gyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban írtam Önnek gyomorhurutra utaló panaszok miatt. November közepén étkezési kihágás (csípős ételek, alkohol)...
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés