Allergia, vagy más lehet?

Tisztelt Doktor nő! Tüneteim tavaly nyáron (május-június) kezdődtek, amikor is gyakori köpetűrítés és alkalmanként előforduló légzési nehezítettség, illetve mellkasi fájdalom (időnként szapora szívveréssel) miatt orvoshoz fordultam. Teljes vérképet néztek, mellkas röntgent, illetve szívultrahang vizsgálatot végeztek EKG-val és minden egyéb kardiológiai vizsgálattal, de semmit sem találtak. Egy hónapra béta-blokkoló gyógyszer szedését javasolták, majd a kontroll vizsgálatok után ez is elmaradt. Az év további részében a tüneteim valamelyest enyhültek, ám idén újból kezdődött az egész. Reggelente ürítem a legtöbb köpetet, de a nap többi részében is szinte folyamatosan előfordul (átlátszó, nyúlós, tapadós), emellett sokszor érzek levertséget és fáradtságot, fejfájást. Időnként jelentkezik légzési nehezítettség is (mintha nem tudnék mély levegőt venni), ezek mellé olykor hátfájás is társul, de van amikor szinte tünetmentes vagyok egy ideig. Köhögés egyáltalán nincsen, torok köszörülés is a köpet miatt (így tudom üríteni), allergia vizsgálaton még sose voltam, illetve régebben pár évig napi szinten dohányoztam (akkor is keveset, mostanában pedig csak ritkán szoktam). Ön mit javasol, milyen irányba kellene elindulnom, amivel kideríthető, mi okozhatja ezt, esetlegesen a leírtak alapján van valamilyen ötlete, milyen betegségem lehet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a fáradékonyság témában

Tisztelt Kérdező! Panaszainak számos oka lehet. (Ha jól értem jelenlegi panasza a köpetürítés és fáradékonyság) Általános orvosi vizsgálat, laborvizsgálat, szakorvosi vizsgálathoz beutaló (pl. pulmonológia)a háziorvosánál megoldható, ezért javaslom felkeresését.Háziorvosa a vizsgálaton tapasztaltak és a panaszok részletesebb ismerete alapján tudja további vizsgálatokra irányítani a betegség megállapítása céljából. Háziorvosi beutaló nélkül felkereshet fül-orr-gégészet szakrendelést. Mielőbbi panaszmentességet kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2020. június 03., 10:56; Megválaszolva: 2020. június 03., 14:04
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés