Allergia, vagy más lehet?

Tisztelt Doktor nő! Tüneteim tavaly nyáron (május-június) kezdődtek, amikor is gyakori köpetűrítés és alkalmanként előforduló légzési nehezítettség, illetve mellkasi fájdalom (időnként szapora szívveréssel) miatt orvoshoz fordultam. Teljes vérképet néztek, mellkas röntgent, illetve szívultrahang vizsgálatot végeztek EKG-val és minden egyéb kardiológiai vizsgálattal, de semmit sem találtak. Egy hónapra béta-blokkoló gyógyszer szedését javasolták, majd a kontroll vizsgálatok után ez is elmaradt. Az év további részében a tüneteim valamelyest enyhültek, ám idén újból kezdődött az egész. Reggelente ürítem a legtöbb köpetet, de a nap többi részében is szinte folyamatosan előfordul (átlátszó, nyúlós, tapadós) , emellett sokszor érzek levertséget és fáradtságot, fejfájást. Időnként jelentkezik légzési nehezítettség is (mintha nem tudnék mély levegőt venni) , ezek mellé olykor hátfájás is társul, de van amikor szinte tünetmentes vagyok egy ideig. Köhögés egyáltalán nincsen, torok köszörülés is a köpet miatt (így tudom üríteni) , allergia vizsgálaton még sose voltam, illetve régebben pár évig napi szinten dohányoztam (akkor is keveset, mostanában pedig csak ritkán szoktam) . Ön mit javasol, milyen irányba kellene elindulnom, amivel kideríthető, mi okozhatja ezt, esetlegesen a leírtak alapján van valamilyen ötlete, milyen betegségem lehet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza fáradékonyság témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszainak számos oka lehet. (Ha jól értem jelenlegi panasza a köpetürítés és fáradékonyság) Általános orvosi vizsgálat, laborvizsgálat, szakorvosi vizsgálathoz beutaló (pl. pulmonológia) a háziorvosánál megoldható, ezért javaslom felkeresését.Háziorvosa a vizsgálaton tapasztaltak és a panaszok részletesebb ismerete alapján tudja további vizsgálatokra irányítani a betegség megállapítása céljából. Háziorvosi beutaló nélkül felkereshet fül-orr-gégészet szakrendelést. Mielőbbi panaszmentességet kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2020. június 03., 10:56; Megválaszolva: 2020. június 03., 14:04
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fáradékonyság
Tisztelt doktornő! Kb. 2 hete fáradékonyabb vagyok a megszokottnál, 3 hete náthás voltam viszont ma ismét hőemelkedésem volt, fáj a fejem is néha...
2 éves kisunka
Üdvözletem! A kisunokámról van szó, 2 és féléves kisfiú. Nem szeretném a szűlőket az aggodalmammal idegesíteni, azért szeretnék így...
Mi okozhatja rosszullétemet?
Körübelül egy hónapja jelentkeztek a problémák. A pulzusom 95 és 130 között mozog, nagyon lefáraszt, szédelgek, sokszor úgy érzem mintha...
Légúti fertőzés?!
Üdvözlöm! 2 héttel ezelőtt arra ébredtem, hogy nagyon fáj a fejem és szédülök, de ez a szédülés inkább annak az érzetét keltette, mintha...