Bedagadnak a szemhéjaim

Tisztelt Doktornő! Anyámnak van problémája.2013.novemberében diagnosztizáltak nála pajzsmirigybetegséget.Erre kapott gyógyszert. Amikor elkezdte szedni ezt a gyógyszert 3 hét múlva mindkét szemhéja megduzzadt, és nagyon fájt. A szája is megduzzad sokszor.Közben gyomorbetegséget is diagnosztizáltak nála. Magas vérnyomás betegsége is van.Szemorvos véleménye szerint szembetegsége nincs, több alkalommal is vizsgálta szemész szakorvos őt. Mégis majdnem mindennap bedagadnak az alsó szemhéjai, és nagyon fájnak ilyenkor. Tisztelettel: Ákos

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza szemhéj duzzanat témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne tudni, mennyi most a TSH értéke az Édesanyjának. A pajzsmirigy alulműködés, jelen esetben alulkezelés, okozhat szemduzzanatot, a száj már ritkább. Reggelre duzzadnak csak be a szemei, és később leapad, vagy napközben fokozódik inkább? Előbbi esetben magasabb fejalj segíthet, utóbbi inkább allergiás eredet mellett szól.Esetleg fogászati góc is fennállhat. Sajnos sokszor nem sikerül az okot kideriteni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. október 08., 18:20; Megválaszolva: 2015. október 25., 21:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Vérkép eredmény
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Frissen lettem 23 éves, sajnos nem sportolok, (mindössze napi körülbelül fél óra séta.) testmagasságom 177 cm...
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...