Szemhéj duzzanat

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Először körülbelül 7 évvel ezelőtt duzzadt be a szemhéjam. Akkor pár évig viszonylag sokszor, 4-5 alkalommal is beduzzadt. Mindig csak a bal, a szemzugból indul és az egész szemhéjra kiterjed. Nem fáj, nem ég, csak zavaró. Van hogy pár óra alatt elmúlik, van hogy egy napba is telik mire lemegy a duzzanat. Volt hogy egy hónapban kétszer is, volt hogy hónapokig semmi. Próbáltam ételeket megfigyelni de nem volt összefüggés. Gyógyszerekre is figyeltem de itt se tűnt fel semmi kapcsolat. Voltam allergia vizsgálaton, nem volt eredmény. Étel intoleranciám sincsen. Voltam vele háziorvosnál aki közölte biztosan nem allergia mert az nem csak az egyik szememen lenne. Ő a sminket mondta rögtön de mondtam neki hogy nem váltottam, évek óra ugyan azt a tust használom és nemegyszer volt/van hogy semmi smink nincs rajtam és akkor jön elő. Voltam vele ambulancián is egyszer, de mire beértünk autóval este addigra lejjebb ment és bent azt mondta az orvos hogy ő nem lát semmit. Úgyhogy jelenleg semmit se tudok róla hogy miért lehet ez. A legutóbbi ilyen duzzanat is tavaly történt ha történt. Ma reggel is csak szúrt a szemem, megdörzsöltem aztán éreztem hogy olyan mintha megint beduzzadna és így néz ki. Nem ettem semmi mást mint eddig, megittam korán a kávémat mint mindig, megreggeliztem (tk kenyér, csirkemell, paradicsom minden ezen a héten végig) citromos víz, vitaminok úgyhogy semmi különleges vagy szokatlan. A kezemen se volt semmi krém, vegyszer vagy akármi. Mitől lehet ez? Mire lehet ez reakció? És miért mindig csak a bal szemem? Illetve nem tudom ez számít-e de ott az évek alatt a szemhéjam mérete is megváltozott, a bal oldalon kicsit nagyobb. Ezt sminkelésnél szoktam csak figyelembe venni illetve nem tudom hogy a duzzanatok miatt alakult-e ki vagy csak a természetes asszimetria. Köszönettel: Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza szemhéj duzzanat témában

Kedves Anna!

Az egyoldali szemhéj duzzanat lehet bakteriális fertőzés, vagy egyéb szemészeti probléma miatt. Azt javaslom, forduljon szemész szakorvoshoz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 12., 09:23; Megválaszolva: 2021. március 18., 12:27
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával