• Milyen szembetegsèg lehet,miből alakulhatott ki

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr !! A nővèrem szeme pàr napja reggelre vörös lett,bedagadt,nem tudja mitől. Egy hete a szemgolyója fàjt időnkènt össze függ-e nem tudja. Màsnap reggelre megint nagyon bedagadt,alig nyílt ki rèsnyire,màr ügyeletre kèszűlt,de ezutàn leapadt. Nem csipte meg semmi. Ahol dolgozik a bölcsiben egy kicsinek kötőhàrtya gyull.a volt,de mondja annak nincs ehhez köze tuti. Hètfőn szemèszeten volt konkrètan nem tudjàk mitől lehet,de az egyèrtelmű ,hogy be van gyuulladva. Îrtak fel tobrax cseppet,a tobrex helyett hogy az erősebb abban van gyull.csökkentő az antib.kívűl. Ès tobrex kenőcsöt is îrtak a szem körűl kenegetni. Mondtàk a fertőzèsre ràmehetett egy kötőhàrtya gyull. Így most a papíron kötőhàrtya gyull,ès szemhèjgyull.van. Azóta îrta a daganat leapadt megint ,de a szemgolyója megint fàj. Nem megkèrdőjelezem a màsikat akinèl volt csak kívàncsi vagyok màs vèlemènyère is ,ès így talàltam az ön oldalàra is. Vàlaszàt előre is köszönöm! Ildikó

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a szemhéj duzzanat témában

        Kedves Hölgyem! Nagyon nehéz kérdést tett fel. A leírtak alapján nehéz megállapítani, hogy mi áll a háttérben. A fent említett csepp és kenőcs antibiotikumot - és a Tobradex szteroidot is - tartalmaz. Az említett panaszokat okozhatja kötőhártya- és/vagy szemhéjgyulladás is. Amennyiben váladékozik, vagy hosszabb használat mellett sem változott a helyzet érdemes kontroll vizsgálatra menni. Sajnálom, de ennél többet nem tudok írni ebben az esetben. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2019. május 28., 16:23; Megválaszolva: 2019. június 03., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: