Emelkedett vércukorszint

Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! 2 éve derült ki az inzulinrezisztencám, az akkori értékek: (Glükóz értékek: 0': 4, 5 mmol/L, 60' 7, 5 mmol/L, 120': 5, 7 mmol/L INZULIN: 0' 3, 8 mIU/L, 60': 50, 3 mIU/L, 120': 18, 1 mIU/L) Rá fél évre teherbeestem, akkor meg terhességi diabéteszem lett.150g-os CH diétával karbantartottam. Most önszorgalomból elmentem megint terheléses cukor és inzulinvizsgálatra (a múlt hónapban nem éreztem peteéréses tüneteket, igaz volt vérzésem) így a múlt héten pénteken (Nem tudom a meleg mennyire hat az egészre) a következő értékeket kaptam annak ellenére, hogy napi 5-ször étkezem, figyelek a szénhidrát minőségére mennyiségére. A mozgást igaz csak két hete vezettem be. Kövér nem vagyok (170 cm magas és 60 kg 9 hónappal a szülés után): (Glükóz értékek: 0': 4, 5 mmol/L, 60' 4, 8 mmol/L, 120': 6, 9 mmol/L INZULIN: 0' 4, 5 mIU/L, 60': 15, 5 mIU/L, 120': 27, 7 mIU/L) (REf értékek: Glükóz: 3, 8-6, inzulin 3, 0-25, 0) Mivel nem akartam elhinni itthon megismételtem itthoni vércukormérővel: (0'5, 2, 60'6, 9, 120': 7, 4) Vajon mit csinálhatok rosszul? Vagy már elkerülhetetlen lesz a gyógyszer szedése? (A terhesség 12. hetéig szedtem Merckformint) Ebben szeretném kérni segítségüket.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza terheléses vércukor vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

Ön 2 éve se volt a küldött leletei alapján inzulinrezisztens és a mostani értékei is a referencia-tartományban vannak. Ehhez nem tudok mit szólni.Talán kérdezze meg azt az orvost, aki irta Önnek a metformint, és megjavasolta az OGTT-t inzulinszintekkel. Talán Ő tudja értelmezni. Mert szerintem semmi baja, ha csak az nem, hogy túl kevés szénhidrátot fogyaszt...

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. június 12., 09:55; Megválaszolva: 2014. június 23., 22:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukor/inzulin terhelés
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, amire belgyógyászati szakrendelésen nem kaptam választ. Meglévő betegségem...
Hipoglikémia
Másfél éve fennálló problémáim után hipofizis adenómát diagnosztizáltak. Jelenleg a prolaktinoma gyanúja áll fenn. Voltam ogtt -n a héten, mivel...
inzulin szint
Tisztelettem dr úr vagy hölgy. Az én kérdésem az lenne, voltam vércukor mérésen 2.szer, az eredmény: éhgyómor glükoz 6, 0mmol/1 terhelés után 2...
Terheléses cukor
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a terheléses cukorvizsgálat eredményét (vérvétel éhgyomorral, majd újabb vérvétel 120 perc...
Megfelelnek a terheléses vércukor...
Szeretném megtudni jók-e a terheléses vércukorvizsgálat-értékeim. 06.20-i vizsgálat értékei: Klinikai kémia: Glukóz plazmából 0 perc 5.0...