Szőr növekedés sürgetése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem csupán egészségügyi jellegű kérdéssel fordulnék Önhöz, hanem esztétikai, melyben kulcsszerepe lenne. 25 éves vagyok és évről-évre egyre jobban zavar, hogy az arcom nem szőrösödik. Egy kortársamat sem ismerek, aki hasonló cipőben járna, mint én. Van rá módszer vagy esetleg valamiféle vitamin, aminek hatására ez a folyamat elindulna vagy gyorsulna? Mint utána jártam különböző fórumokon, a (nagy mennyiségű) tesztoszteron bevitel nem lehetséges, mert azt a szervezet úgy értelmezi, hgoy a saját maga általi tesztoszteron termelést lelassíthatja. Ez így van? Válaszát köszönöm. Ádám

Dr. Fáklya Mónika válasza szőrtelenség témában

Tisztelt kérdező!

Érdemes lenne megméretni a nemi hormonszintjét, hogy megfelelő-e. Ha nem elegendő, úgy hormonpótlást fog kapni, de saját szakállára semmiképpen nem szabad kétes eredetű hormont szedni, mert sokat árthat vele önmagának. ha a hormonszint megfelelő lesz, akkor csak egyéni sajátságról van szó és az életkorral erősebbé válhat az arcszőrzete.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. január 14., 01:42 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 21:03
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?