Terhesség és pajzsmirigy

Kedves Doktornő/úr 35 éves vagyok pajzsmirigy gonddal babát szerettünk volna és elküldtek Endokrinológiára. 07.11.-én az értékek: TSH: 0, 04 FT3: 2, 76 FT4: 1, 41 és megállapították hogy Autoimun Thyroiditisem van erre kaptam napi 1 szem Letrox 75 mg gyógyszert. Közben sikerült teherbe esnem most már 7 hetes kis embriónk van ezért vissza mentem az orvoshoz. 09.12. az eredmények: TSH: 7, 81 FT3: 2, 74 FT4: 1, 15 az orvos felemelte a dózisom napi egy szem Letrox 125 ug ra. Ez normális? Én úgy tudtam hogy a terhesség alatt magasabb kell legyen a pajzsmirigy hormonszint a baba pajzsmirigy hormon kialakulása miatt. De így lenyomjuk a hormontermelést nem? Illetve az orvos azt mondta hogy ne szedjek jód tartalmú babavitamint de miért? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigybetegség témában

Tisztelt kérdező!

Rendben van a kezelése. A jód az autoimmun folyamat fellángolását elősegíti. Ezért javasolták, hogy ne szedje. Az ön által szedett gyógyszer a szükségletét és most még a babáét is fedezi. nem gátol meg semmit a kicsiben, sőt elősegíti a normális fejlődést. Ha nem kapná az lenne a baj.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 20., 19:55; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 15:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás