Alacson vércukorszint érték

Tisztelt Doktor nő/úr! 41 éves nő vagyok és kb. 6 éve kezdtem el megfigyelni, hogy ha nem ettem/eszek rendszeresen, 3 óránként akkor rosszul vagyok, remegés, izzadás, hányinger jön rám. A 6 év alatt többször mérték a vércukromat is és mindig alatta van a normál értéknek, 3 körül, 3 alatt. 1 éve elhelyezkedtem egy hipermarketben, ahol árufeltöltő vagyok és nehéz fizikai munkát végzek. Több száz kilót megemelek, elhúzok egy műszak alatt összesen. Otthon teleeszem még magam, aztán elmegyek dolgozni és eltelik kb. 6 óra, vagy annál is több (a beosztásom szerint) , hogy hazaérek és tudok már enni. Sajnos a munkahelyen olyan szabály van, hogy aki 4-6 órában van beosztva, annak nincsen szünete, az is meg van tiltva, hogy egyáltalán valami ennivalót tartsunk magunknál. (Félnek attól, hogy valaki leemel valamit a polcról és magánál tartja és megeszi) . Ezt szigorúan ellenőrzik is. Igazából még egy kis cukorka sem lehet nálunk, de én mostanában 1-2 kis cukrot elszopogatok munkaidő vége felé. Csak sajnos ez nem sokat segít. Többször előfordult, hogy mire hazajöttem, olyan rosszul lettem, hogy hiába ettem tele magam, a rosszullét egy fél napig még eltartott. Sőt, volt olyan, hogy látászavarom lett az alacsony vércukorszint miatt. A kérdésem arra vonatkozna, hogy mit javasolna, hogyan vészeljem át azt a 6 órát, amíg nem tudok enni? Van erre valamilyen gyógyszer? Évekkel ezelőtt sokat fogyókúráztam, volt 5 sikeres fogyókúrám, az utolsónál jelentkezett ez az alacsony vércukorszint. Szerencsére már évek óta tartom ezt az 53 kilót. Mit tanácsol Doktor nő/úr? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Honey

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza alacsony vércukor témában

Tisztelt kérdező!

Érdemes lenne lassabban felszívódó szénhidrátokat ennie reggel, mielőtt munkába megy, mert azok hosszabb időre laktatnak és mivel alacsonyabb az inzulinemelő hatásuk, nem is megy majd le hirtelen a vércukorszintje. Ilyenek a teljes kiőrlésű gabonák és ebből készült ételek. Ezen felül javasolnék egy endokrinológiai kivizsgálást, hogy nincs-e komolyabb probléma a háttérben.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 16., 09:20; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 15:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l TSH: 2,783 ulU/ml ANTI-TPO: 30 IU/ml...
Terheléses mellékvese (kortizol)...
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...