• Alacsony vércukorszint

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! 41 éves nő vagyok 2 éve felfigyeltünk rá, hogy az éhgyomri cukrom mindig norm érték alatt van. Ekkor diabetológus azt mondta, hogy étkezéssel késleltethetem a cukorbetegség kialakulását. Utóbbi 1 hónapban nagyon kivántam a cukros ételeket- ettem is sokat! Pár napja szédüléses rosszulléteim lettek. Mértem a vércukromat és 3, 1 lett. Ez a rosszullétes állapot elég gyakori azóta, és rendszerint 2, 7-3, 9 közötti cukrot mérek ( még étkezés után 1 órával is ). Olvastam olyan alacsony cukrot eredményező betegségről, amely a máj vagy vese rendellenessége okoz. Kérdezném, hogy ilyen okra visszavezethető alacsony vércukorszint esetén a vérvizsgálat ( máj és vesefunkció ) kell hogy mutasson eltérést? Válaszát előre is megköszönöm! Üdvözlettel Sz Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vércukor témában

        Kédves Kérdező!

        Az alacsony vércukorérték a szénhidrát anyagcsere zavara, de nem cukorbetegség. Mivel a háttérben sok ok állhat, kezdve a magasabb inzulin szintekkel, amit insulinoma vagy nesidioblastosis okozhat, de a máj glükogén raktárainak kimerülése vagy az abból felszabaduló szénhidrát csökkent kiáramlása is okozhat, mindenképpen azt javaslom, hogy keressen fel endokrin szakrendelést, hogy a panaszait részletesen kivizsgálják Rosszindulatú dologra ennek ellenére nem gondolnék, tekintettel arra, hogy panaszai már régóta fennállnak és ez általában rosszindulat ellen szól. Az otthon vércukorméréseknek egyébként technikai jellegű mérési gondjai is lehetnek, emiatt indenképpen indokoltnak látnám, hogy cukorterhelést és párhuzamos inzulin meghatározást is végezzenek Önnél.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-09 11:12:09; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: