Insulinoma?

Tisztelt Doktornő! Évek óta sokszor előfordul, hogy leesik a vércukrom, ilyenkor éhes vagyok, és elkezdek remegni, gyengeség, melegem lesz, gyorsabban ver a szivem. Aztán eszek és jobban leszek. De most legutóbb olyan hirtelen tört rám (igaz ez du volt és egy kevés reggelin kívül nem ettem mást) , hogy majdnem elájultam, szédültem, mintha a vérnyomásom is lement volna (egyébként is inkább alacsony) , lefeküdtem, lábat felemeltem és ettem is, és későőbb jobb lett. Az alacsony cukor is cukorbetegség? Anyai nagyszüleim cukrosak voltak (magas volt nekik) , hajlamos lehetek én is? A refluxom miatt egyébként is többször eszek naponta, de néha azt érzem, hogy kb. 2 óránként ennem kell, mert lemegy a cukrom. Azt, olvastam, hogy van insulinoma betegség, és én igazából attól tartok nehogy ilyenem legyen. Vajon lehet ez vagy komoly betegség nélkül is lehet alacsony a vércukor?

Válaszát előre is köszönöm!

Bea

 

Dr. Csuth Ágnes válasza alacsony vércukor témában

Kedves Bea!

Az inzulinoma egy komoly betegség, ami a hasnyálmirigy inzulintermelő szigetsejteinek túlműködése következtében alakul ki leggyakrabban, és a fokozott inzulin termélés miatt alacsony vércukorértékek kialakulásához vezet. Nem diabetesnek nevezzük természetesen, de a szénhidrát anyagcsere zavara. Mivel azonban az alacsony vércukorérték hátterében más probléma is állhat, az okok felderítéséhez mindenképpen javasolt diabetológiai szakrendelés felkeresése, ahol részletes kivizsgálását feltehetően ajánlani fogják. Addig ilyen esetben célszerű elhúzó szénhidrát (tésztafélék, pékárú) gyakori, kismennyiségű elfogyasztása.

 

 

Kérdés: 2010. január 06., 09:09 ;Megválaszolva: 2010. január 06., 09:09
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Vércukorszint csökkenése?
Többször megtörténik, hogy remegnek a lábaim, mintha szédülnék is nagyon erötelen vagyok.De ez mindig olyankor történik meg amikor éhes...
Alacsony vércukor szint
Kedves Doktor Úr/Nő! 33 éves nő vagyok, második babámat várom, 26 hetes kismama vagyok. Életem során többször volt vércukor szintet is néző...
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...