• Adhatok e az autista kisfiamnak joghurtot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Elvegeztek egy intollerancia tesztet, mi szerint a kisfiamnak semmit nem szbad enni, amit eddig hajlando volt megenni, sajnos a tejtermekek is 3 plusszosak, kiveve a joghurtot es az amerikai sajtot, ezek egyetlen plusszt sem kaptak. Az autistaknal alltalaban a tejfeherje okoz gondot, igy a dietetikus tanacsara, kihagytam az etrendjebol.Sajnos erre a kisfiam ugy reagalt, hogy szinte egesz nap kiabalt es megallas nelkul rohangaszott, egy het utan a helyzett meg azzal sulyosbodott hogy kb 10 percenkent elkezdett szelentgetni.3 hetig vartam, de mivel semmi sem valltozott, ujra kezdtem adni a joghurtot.Naprol napra nyugodtabb lett.Sajnos meg mindig gyakoriak a szellentesek es gyakran kiabal. Adhatom e tovabbra is a joghurtot vagy esetleg tud valamilyen gyogyszert ajanlani? Probiotikumot mar probaltam, de nem valltozott semmi tole. Az orvosunkhoz is fordultam mar, de o nem tudott tanacsot adni.:( Elore is koszonom!

        Dr. Plósz János válasza a táplálékallergia témában

        Leírása alapján nem egészen világos, hogy milyen tesztet végeztek el, és mi volt az oka, hogy vizsgálni kellett. Laktóz-intolerancia esetén a asavanyított tejtermékek fogyaszthatók (sajtok, kefírek), tejfehérje allergia esetén azonban minden tehéntej-származék panaszt válthat ki. A fokozott gázképződés emésztési zavar jele lehet, a pre- és probiotikum tartósabb használata erre jó megoldás (pl. Progastro Kid)


        Kérdés: 2011. szeptember 13., 13:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 13:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció