Adhatok e az autista kisfiamnak joghurtot?

Elvegeztek egy intollerancia tesztet, mi szerint a kisfiamnak semmit nem szbad enni, amit eddig hajlando volt megenni, sajnos a tejtermekek is 3 plusszosak, kiveve a joghurtot es az amerikai sajtot, ezek egyetlen plusszt sem kaptak. Az autistaknal alltalaban a tejfeherje okoz gondot, igy a dietetikus tanacsara, kihagytam az etrendjebol. Sajnos erre a kisfiam ugy reagalt, hogy szinte egesz nap kiabalt es megallas nelkul rohangaszott, egy het utan a helyzett meg azzal sulyosbodott, hogy kb 10 percenkent elkezdett szelentgetni. 3 hetig vartam, de mivel semmi sem valltozott, ujra kezdtem adni a joghurtot. Naprol napra nyugodtabb lett. Sajnos meg mindig gyakoriak a szellentesek es gyakran kiabal. Adhatom e tovabbra is a joghurtot vagy esetleg tud valamilyen gyogyszert ajanlani? Probiotikumot mar probaltam, de nem valltozott semmi tole. Az orvosunkhoz is fordultam mar, de o nem tudott tanacsot adni.: (Elore is koszonom!

Dr. Plósz János válasza táplálékallergia témában

Leírása alapján nem egészen világos, hogy milyen tesztet végeztek el, és mi volt az oka, hogy vizsgálni kellett. Laktóz-intolerancia esetén a asavanyított tejtermékek fogyaszthatók (sajtok, kefírek), tejfehérje allergia esetén azonban minden tehéntej-származék panaszt válthat ki. A fokozott gázképződés emésztési zavar jele lehet, a pre- és probiotikum tartósabb használata erre jó megoldás (pl. Progastro Kid)

Megválaszolva: 2011. szeptember 14.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?