Adhatok e az autista kisfiamnak joghurtot?

Elvegeztek egy intollerancia tesztet, mi szerint a kisfiamnak semmit nem szbad enni, amit eddig hajlando volt megenni, sajnos a tejtermekek is 3 plusszosak, kiveve a joghurtot es az amerikai sajtot, ezek egyetlen plusszt sem kaptak. Az autistaknal alltalaban a tejfeherje okoz gondot, igy a dietetikus tanacsara, kihagytam az etrendjebol.Sajnos erre a kisfiam ugy reagalt, hogy szinte egesz nap kiabalt es megallas nelkul rohangaszott, egy het utan a helyzett meg azzal sulyosbodott hogy kb 10 percenkent elkezdett szelentgetni.3 hetig vartam, de mivel semmi sem valltozott, ujra kezdtem adni a joghurtot.Naprol napra nyugodtabb lett.Sajnos meg mindig gyakoriak a szellentesek es gyakran kiabal. Adhatom e tovabbra is a joghurtot vagy esetleg tud valamilyen gyogyszert ajanlani? Probiotikumot mar probaltam, de nem valltozott semmi tole. Az orvosunkhoz is fordultam mar, de o nem tudott tanacsot adni.: (Elore is koszonom!

Dr. Plósz János válasza táplálékallergia témában

Leírása alapján nem egészen világos, hogy milyen tesztet végeztek el, és mi volt az oka, hogy vizsgálni kellett. Laktóz-intolerancia esetén a asavanyított tejtermékek fogyaszthatók (sajtok, kefírek) , tejfehérje allergia esetén azonban minden tehéntej-származék panaszt válthat ki. A fokozott gázképződés emésztési zavar jele lehet, a pre- és probiotikum tartósabb használata erre jó megoldás (pl. Progastro Kid)

Kérdés: 2011. szeptember 13., 13:38 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 13:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Labor eredmény
Kedves Doktor Úr! Csináltattam egy komplex laborvizsgálatot, mert elég sűrűn testi tüneteim vannak és jó lenne kideríteni, hogy miért. Pár...
Vérkép covid
Tisztelt Doktor Úr! 10.02 -re Tegnap reggelre covidos lettem (első covid) . Fáj minden tagom, a hátam és a mellkasom is, így bementem a Bp. László...
“Tudatos” alkoholista
Üdvözlöm Az őszinte véleményére vagyok kiváncsi, az utóbbi 10 évben heti rendszerességgel kb 70-100 gramm alkoholt fogyasztok hetente. (nagyon...
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...