• Végbélnyálkahártya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokto ur! Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy anusitis erosiva? Ez volt irva a sigmoidoscopos leletemre,valamint hogy külső rögösödött aranyér. Utobbit ki is metszették a klinikán. viszont az az égető érzés nem mult el a végbélből.Igaz, hogy melegvizes fürdő hatására enyhül, de rendszeresen visszatér. Mit javasol?

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztőszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdezett diagnózis a krónikus irritáció okozta hámgyulladás és hámhiány. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és kerüle a helyi irritációt. Fogyasszon bőven folyadékot és legyen minden nap normál állagú széklet. A gasztroenterológiai gondozás is indokolt. Kerülje a fűszeres ételeket. Alkohol és dohányzási tilalom, valamint alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 14., 11:56; Megválaszolva: 2011. július 18., 06:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: