• emésztőrendszeri megbetegedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 2 hónapja nagyon jóízűen lecsót vacsoráztam. Nem sokkal később ( 1 óra) azonban hasmenésem lett. Ehhez csatlakozott egy megfázás, melynek következtében előfordult, hogy a nyákot nem mindig tudtam kiköpni, ugyanis étteremben dolgozom, így sajnos lenyeltem. Pár hétre rá pedig elkezdett fájni a gyomrom, rázott a hideg, izzadtam. Akkor a háziorvosom gyomorhurutot állapított meg. Azóta viszont rendetlenkedik a székletem. Laza, világos barnás színe van, és néha nyákot fedezek fel benne. Ezelőtt semmi hasonló problémám nem volt. Eddig nem mentem orvoshoz vele, de hiába szedtem Normaflore-t, Smecta-t, nem javult a problémám. Aggódom, hogy mi állhat a háttérben:( Ön mit javasolna? Mi lehet a probléma? Válaszát előre is nagyon Köszönöm! Tisztelettel: R.Éva

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        Leírása megfelel az un. postinfectios (fertőzést követő) irritábilis bél szindrómának. Ez esetben szervi eltérést nem találunk, a panaszt a bél megváltozott motilitása, fokozott érzékenysége okozza. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, használjon pre- és probiotikumot, illetve mozogjon rendszeresen. A Dicetel tabletta szedése segíthet a javulásban.


        Kérdés: 2012. március 14., 18:40; Megválaszolva: 2012. március 19., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.