Proktológia, nőgyógyász vagy bőrgyógyász? Hova forduljak?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Nemrég antibiotikumot kellett szednem felsőlégúti fertőzés miatt. A gyógyszerszedést követően hüvelyfertőzés alakult ki, de mivel korábban is előforult már Canesten Combi-val kezeltem, ami a hüvelyi fertőzést azt hiszem meg is oldotta, a folyás, viszketés legalábbis megszűnt. A gátnál azonban egy repedés keletkezett, ami lassan egy hete nem akar elmúlni. A Canesten kúra alatt nem rosszabodott, a kúra végeztével viszont egyre mélyült, nagyobodott a repedés. Próbáltam Canesten krémmel továbbra is kezelni a területet, de nem segített. Minden székelésnél újra kireped a seb, lassan már végigterjed a gáton hosszanti irányban. Időnként gondot okoz a végbél kirepedése, de némi odafigyeléssel és krémekkel teljesen tüntetmentessé tudom tenni. Hova fordulja a problémával? A hüvelyi fertőzés tünetei megszűntek, a végbélnél ezen kívül nincs repedés, a bőrőn egyéb elváltozás ugyan nem látható, de ha csak víz éri is a gát területét, égő, fájdalmas érzés jelentkezik. Egyedül egy aloe vera-s zselé enyhíti a kellemetlen érzést, de nem hiszem, hogy a problémát megoldaná. Kérem segítsenek válaszukkal, merre induljak a problémámmal! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza emésztőszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

Minden széklet után zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon székletlazítót és probiotikus kúrát. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. A sebet hámosító krémmel kenje és proctológiai szakrendelést keressen fel, ha nincs javulás.

Kérdés: 2012. május 04., 11:31; Megválaszolva: 2012. május 07., 23:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia