Rekeszsérv

Kedves Doktor Úr! Reflux betegséggel küzdöttem éveken keresztül, így egy hete műtöttek hiatus herniával, laproscopos úton. Orvosom tájékoztatott, hogy kb. 3 hónapig jól meg kell rágni az ételt és a böfögés akadályozva lesz. Ennek ellenére 1 hét után tudok böfögni. Kérdésem lenne, hogy ez normális vagy túl sokat engedett a nyelőcsőn lévő mandzsetta? Várom szíves válaszát, remélem elegendőek az információim! Előre is köszönöm: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza rekeszsérv témában

A böfögés nehezítettsége általában megjelenik, de ennek időtartama egyénileg változó, így véleményem szerint nem gond, ha már az első hét után tud böfögni. Talán még ennél is fontosabb tanács a gyakori, rendszeres kis étkezés (soha nem szabad a gyomrot teljesen megtölteni) . A kérdést azért érdemes az operáló sebésznek is feltenni.

Kérdés: 2011. június 27., 20:47; Megválaszolva: 2011. június 28., 19:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...