• Epe reflux epekő műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        e Edesanyam pekomutet utan fellepo epe-refluxban szenved amely napkozben allando jellegu es kozepes erossegu fajdalmakban nyilvanul meg( allando keseru szajiz,torokfajas,hatfajas,jobboldali mellkas allatti fajdalom,gyomorfajdalom). Az ejszaka folyaman 3-4 orai alvas utan a kohoges, gyomor es jobb melkas alatti fajdalom, torokfajas akuttabb valtozatban jelenik meg es amit rendkivul keseru szajiz kiser . Tulajdonkeppen erre a szimptomatologiara ebred.Ugyanakkor jelen van a gyakori verejtekezes es az ilyenkor jelenlevo hatfajas nagyon felfokozodik es csak ullo allapotban csokken.A fenti szimptomatologia tulajdonkeppen 7 honapja van jelen.A felirt orvosi kezeles egyaltalan nem segitett es ami Denol,No-spa, Debridat es Motilium-bol allt.Ugyanakkor szeretnem megemliteni hogy edesanyam veleszuletett laktoz-erzekenysegben is szenved. Tisztelt doktor ur/no mi a teendo ebben az esetben?

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Legyen egy gasztroenterológiai szakvizsgálat és nyelőcső-gyomor tükrözés. Ennek az eredménye dönti el a további kezelést. Az életmódváltás, diéta és testsúly optimalizálása is szükséges. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket, szénsavas italokat, egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát (séta).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 23., 09:52; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: