• Habos,nyálkás váladék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János! Tavaly februárban sűrgősségi petefészek cyszta műtétem volt. Április, május környékén tapasztaltam először, hogy a menstruáció utolsó napjaiban,4-5 napig, habos-nyálkás váladék jön a széklet helyett. Olyan, mintha hasmenésem lenne, de "csak" ez a habos nyálka távozik, de ez naponta többször. Teszem hozzá elég szorulásos vagyok, székrekedésem sokszor van.Háziorvosom szerint, ha nem véres, nem gond, azért figyeljem. Szerencsére fehéres-sárgás a színe.Nőgyógyászom,aki végbélvizsgálatot is végzett, nem talált semmi eltérést, minden rendben van. Vérképem is jó.A panasz, csak a menstruáció legvégén jelentkezik, hónap közben nem. A bélflóra borulhatott fel? Vagy Mi lehet a gond?Tanácsát szeretnám kérni, váltsak étrendet?Köszönöm gyors válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        Mivel panasza határozottan a menstruációhoz kapcsolódik, én kevésbé gondolnék a bélflóra eltéréseire, inkább endometriózis (méhnyálkahártya szigetek megjelenése a bélben) vagy a menstruációval járó hormonális változás állhat a háttérben. A székrekedés is okozhat időnként nyákos székürítést. Emiatt javaslom, próbálja a bélmotilitást rendezni (sok folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás) illetve pre- és probiotikumot kúraszerűen fogyasztani (Progastro825, Protexin).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 20:37; Megválaszolva: 2011. június 15., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: