Sztóma tükrözése

Kedves Doktor Úr 2009 decemberben mütöttek végbélrákkal, sztómás vagyok,. A negyedéves ellenőrzések után is jók az eredményeim, és a sztómám is jól müködik. Az onkológus főorvos tükröztetni akarja -miután majdnem 2 év eltelt a mütét óta-de én ettől nagyon félek.Lehet-e ezt altatásban kérni, valamint érdeklődnék, szükséges-e ez egyáltalán. Nincs problémám, se hasmenés, se székrekedés, hiztam, étvágyam jó. El nem tudom képzelni, hogy lehet egy ilyen pici lyukon tükrözni. Nagyon várom válaszát, Üdvözlettel Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza sztóma témában

A stomán át való vizsgálat technikailag nem jelent kihívást, különösebb előkészület nélkül meg lehet csinálni (ha nagyon szűk a stoma-nyílás, előtte óvatos tágítás válhat szükségessé) . Az onkológiai protokol szerint indokolt a vastagbél vizsgálata, még ha panasza nincs is. A vizsgálat alatásban való kivitelezése helyi adottságoktól függ.

Kérdés: 2011. június 06., 17:29; Megválaszolva: 2011. június 07., 10:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
vastagbél tükrözés
Tisztelt Doktornő! Vastagbél tükrözésen estem ma át -és jól lehet hasi sztómám van-ezután a végbélből is jön széklet. Kisebb mennyiségű...
Astomával valo dolgozás..
Lehet -e dolgozni, stomás betegnek fizikai munkát? Milyen környezeti összetevőket kell figyelembe venni, egyéb munkavégzésnél. összeségében...
Sztóma körüli bőrgyulladás
A férjemet vastagbélrákkal műtötték, ezért a vékonybelet kivezették a hasfalra. Körülbelül a hazaérkezés után egy héttel, a sztoma leesett.és...
Laktózintolerancia vizsgálat...