Bélfal erősítése ileal sztómával rendelkező betegnek

Anyukámnak ileal stomája van és a napokban műtötték bél összenövéssel! Olyan tanácsra lenne szükségem, hogy miket egyen milyen étrendkiegészítőket vagy bármit! Mindenre nyitott vagyok! Műtét után mi a tehendő? Van aki sok mozgást mond van aki csak azt h a lábát emelje forduljon oldalra! Az orvos azt mondta hogy ki is lyukadhatnak a belei. A sugár terápia okozta sajnos ezeket... Ereje nem nagyon van mivel már 4 napja nem evett. Műtét után 3 nappal ihatott 0.5 l folyadékot. az orvos parafin olajat ajánlott.Útmutatásra van szükségem! Rettegek és mindent megteszek hogy normalizáljam a helyzetet. olvastam a mángold (Beta vulgaris) nevű növényről.... Arra lenne szükségem h valaki elmondja hogy mit kell most vagy innentől tennünk! Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza sztóma témában

A közvetlen műtét utáni időben rostszegény diétát javasolnék, gyógytápszeres kiegészítéssel. A mozgás mindig annyi legyen, amennyit elbír anélkül, hogy nagyon kifáradna, de a mozgás mindenképp szükséges a bélmotilitás fenntartásához. Emelett vitamin- és nyomelempótlás is szükséges.

Kérdés: 2012. augusztus 02., 23:16; Megválaszolva: 2012. augusztus 05., 09:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett