Miért vérzik a nyárkahártya a sztóma körül?

Végbélrákot diagnosztizáltak nálam 2009-ben. Akkor a műtét alkalmával kaptam egy sztómát. Minden rendben is volt eddig vele, csak most kb. 2 hete, állandóan vérzik a nyálkahártya körülötte. Nem is akárhogyan, egyszer csak gondol egyet, és félig van a sztómazsákom vérrel. Amikor leveszem, egy ponton spriccel a vér, kifolyik egy bizonyos mennyiség, hiába szorítom, és azután eláll magától. Voltam már négyszer a sebész orvosomnál, akkor mindig lekezelte, és azt mondta nem kell megijedni, ez csak olyan, mintha a fogínyemet megsértettem volna. Valójában ennek oka kell, hogy legyen, amiért egyre sűrűbben kezd el vérezni. Igazából most májáttétem van, elkezdtem a kemót, de 4 után egyszerűen nem bírtam tovább csinálni. Most alternatív gyógymóddal, az intravénás nagydózisú C-vitaminnal fognak kezelni, de előtte az immunrendszer felerősítésén dolgozunk. Iszom a COD teát, és a vital pluszt. Már arra is gondoltam, nem-e a teában van valami, ami irritálhatja a nyálkahártyát? Ugyanis, bő 1 hónapja használom, és ez a vérzés kb. 2 hete van meg. Lehetséges, hogy butaság, most azzal próbálkozom, hogy pár napra felfüggesztem a teaivást, hogy mi történik. Nem dohányzom, nem iszom alkoholt, a húst minimalizáltam, zöldségeket, gyümölcsöt, halat, túrót, kefírt eszem, tehát odafigyelek az étkezésre. Lehetséges, hogy tényleg a tea okozza a problémámat, vagy esetleg más valami, amelyre talán Ön tud nekem valamit mondani?

WEBBeteg Szakértő válasza sztóma témában

A nyálkahártya védelem a legfontosabb. Az alkalmazott készítmények összetételét nézze át, hogy valóban ki lehet-e zárni az irritáló összetevőt. Amennyiben mindig ugyanaz az artéria vérezget, ezt kell ellátni, emiatt keresse fel újból a sebészetet. Egyebekben ellenőrizzék a véralvadási paramétereket.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2011. október 30., 01:28 ;Megválaszolva: 2011. október 31., 09:46
Kérdések és válaszok: Sztóma
Bőséges széklet sztómánál...
Már sok hasznos választ kaptam Önöktől, még egy kérdésem lenne. Rendszeresen ellenőriznek, minden rendben volt eddig, mindent eszem, természetesen az...