• Sztóma körüli bőrgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A férjemet vastagbélrákkal műtötték,ezért a vékonybelet kivezették a hasfalra. Körülbelül a hazaérkezés után egy héttel, a sztoma leesett .és a kifolyt bélnedv kimarta szinte az egész hasfalát. Visszamentünk a kórházba,ahol azt mondták ,nem is olyan csúnya,van ennél rosszabb is.Írtak fel egy krémet hogy azzal kenjem,de mivel a bőr folyamatosan váladékozik,nem marad meg rajta a krém,sem a sztomazsák.Azóta egy hónap telt el, és senki nem tud segíteni,csak annyit mondtak,hogy két ,három óránként kezeljük.Mivel a vékonybél folyamatosan ürít,ezért a hasfalát is folyamatosan marja.Az egész napunk kezelésből áll,majd mosásból, már teljesen kivagyunk idegileg és fizikailag is merülve,mivel éjszaka is két óránként cserélni kell a kötést ,mert átázik ás akkor marja a hasfalát. Nagyon szépen kérem,ha tud segíteni,írja meg mi a megoldás,mert sem az orvos ,sem a sztómás nővér nem tud segíteni. Válaszát előre is köszönöm,

        Dr. Plósz János válasza a sztóma, bőrgyulladás témában

        Nem igazán tudok jó megoldást (az erre képzett stomás nőverek a legtapasztaltabbak e témakörben). Az biztos, hogy amíg nem sikerül a csákot rögzíteni és a bélnedvet a zsákban felfogni, esély sincsen a hasfal egyéb területén a bőr helyrehozatalának.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 31., 17:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés