Sztóma körüli bőrgyulladás

A férjemet vastagbélrákkal műtötték, ezért a vékonybelet kivezették a hasfalra. Körülbelül a hazaérkezés után egy héttel, a sztoma leesett.és a kifolyt bélnedv kimarta szinte az egész hasfalát. Visszamentünk a kórházba, ahol azt mondták, nem is olyan csúnya, van ennél rosszabb is.Írtak fel egy krémet hogy azzal kenjem, de mivel a bőr folyamatosan váladékozik, nem marad meg rajta a krém, sem a sztomazsák. Azóta egy hónap telt el, és senki nem tud segíteni, csak annyit mondtak, hogy két, három óránként kezeljük. Mivel a vékonybél folyamatosan ürít, ezért a hasfalát is folyamatosan marja. Az egész napunk kezelésből áll, majd mosásból, már teljesen kivagyunk idegileg és fizikailag is merülve, mivel éjszaka is két óránként cserélni kell a kötést, mert átázik ás akkor marja a hasfalát. Nagyon szépen kérem, ha tud segíteni, írja meg mi a megoldás, mert sem az orvos, sem a sztómás nővér nem tud segíteni. Válaszát előre is köszönöm,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza sztóma témában

Nem igazán tudok jó megoldást (az erre képzett stomás nőverek a legtapasztaltabbak e témakörben) . Az biztos, hogy amíg nem sikerül a csákot rögzíteni és a bélnedvet a zsákban felfogni, esély sincsen a hasfal egyéb területén a bőr helyrehozatalának.

Kérdés: 2011. július 31., 17:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
vastagbél tükrözés
Tisztelt Doktornő! Vastagbél tükrözésen estem ma át -és jól lehet hasi sztómám van-ezután a végbélből is jön széklet. Kisebb mennyiségű...
Astomával valo dolgozás..
Lehet -e dolgozni, stomás betegnek fizikai munkát? Milyen környezeti összetevőket kell figyelembe venni, egyéb munkavégzésnél. összeségében...
Sztóma tükrözése
Kedves Doktor Úr 2009 decemberben mütöttek végbélrákkal, sztómás vagyok,. A negyedéves ellenőrzések után is jók az eredményeim, és a sztómám...
Laktózintolerancia vizsgálat...