• Gyakori székelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb 5 éve küzdök gyakori székelési problémával. Ez általában napi 2 alkalom. Ez nagyon kellemetlen, emiatt nem merek már sehova járni, mert attól félek, hogy idegen helyen "rám jön" és nem akarok elmenni. Próbáltam megfigyelni, hogy milyen ételnek mi a hatása, de azt vettem észre, hogy mindegy, hogy rostos vagy nem rostos ételt fogyasztok akkor is naponta kétszer kell. Ez lehet esetleg betegség oka? Vagy mitől lehet? Szeretnék végre ismét normális élete élni, és nem szeretném, hogy továbbra is ez irányítsa az életem. Tudna tanácsot adni, segíteni?

        Dr. Boros Miklós válasza a széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Önmagában a napi 2 normál széklet még nem utal arra, hogy a belek nem működnek megfelelően. Első lépésben javaslom, hogy vezessen étkezési naplót és alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Azt megvalósítani, hogy idegen helyen ne legyen székelési inger nem lehet és az akaratlagosan elnyomott székelési inger hosszútávon valós funkciózavarhoz fog vezetni. Stresszkezeléssel meg kell oldani ezt a félelmet az idegen helyen való székeléstől és a többi probléma is el fog múlni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 01., 22:53; Megválaszolva: 2011. június 03., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: