Gyakori székletürítés

Tisztelt Doktor/Nő! Körülbelül egy hete gyakrabban kell kimennem a mosdóba. Ami akár napi 3 alkalmat is jelent. A magánéletembe, az étkezési szokásaimban nem változott semmi. (Igyekszem egészségesen és változatosan enni.) Van úgy, hogy fájdalommal jár az ürítés, még az állaga nem változott. A testsúlyomból (eddig még) nem vesztettem. Székletem nem véres és nem kíséri "semmi". Szeretném tudni, h mi válthatta ki ezt az állapotot. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza széklet témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben az ételt, mint ok ki tudja zárni a stressz lesz az ok. Első lépésben alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje az egyszerű szénhidrátot, fűszeres ételeket. A következő lépés a gasztro-enterológiai kivizsgálás.

Kérdés: 2011. február 20., 18:15; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás