Székletpanasz

Tisztelt doktor úr/nő! Ma a székletemben fekete apró pontokat találtam. Mellette beteg is vagyok, volt lázam, hánytam, köhögök. Voltam orvosnál is, antibiotikumot írt fel, Duomox750-et.Olvastam hogy a mellékhatása lehet bélpanasz, pl. vérzéssel járó vastagbélgyulladás. Előtte nem volt semmi baj a székletemmel. Lehet hogy az antibiotikum miatt változott meg a székletem? Még ez előtt soha nem szedtem antibiotikumot. Köze lehet a betegségemnek a székletemhez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza széklet témában

Az apró fekete pontok a székletben nem jelentenek kórosat (vélhetően valamely étel maradéka) . Az antibiotikumok tényleg okozhatnak bélflóra sérülést, illetve hasmenést viszonylag gyakran, emiatt javasoljuk, hogy antibiotikus kúra mellé használjanak pre és probiotikumot (pl. Progastro825 vagy Protexin)

Kérdés: 2011. február 17., 13:26; Megválaszolva: 2011. február 20., 15:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás