Gasztroenterológus

Tisztelt Doktor úr/nő! Korábban már feltettem kérdésem, a Rheumatológus szakértő válaszát köszönöm - most kiegészítve tenném fel kérdésem "Gasztroenterológus" Doktor úrnak. Lassan fél éve tartó folyamatos tompa alhasi fájdalom (pontosan nem meghatározható: petefészkek, hólyag, szigmabél, vakbél környékén) miatt több orvost is felkerestem, de a fájdalomra sem a nőgyógyász, sem az urológus nem talált okot. A hasi uh-om is negatív lett, eltekintve 1 db miómától, semmi kórosat nem mutatott ki. Kismedencei CT vizsgálaton: A lumbalis lordosis csökkent, a thoraco-lumbalis átmenet kiegyenesedett. L.V-S.I intervertebralis rés mérsékelten beszűkült, a zárólemezek egyenetlen kontúrúak, S.I felső zárólemezén a középvonalban beroppanás ábrázolódik. L.V-S.I porckorong dorsal felfelé boltosul, ebben a magasságban a gerinccsatorna egy meszesedése által mérsékelten szűkített (vizsgálat nem ezen régió célzott megítélésére készült) Háziorvosom beutalt az ideggyógyászatra, aki MR vizsálatra küldött - de az még több mint 1 hónap múlva lesz.Szerinte nem valószínű, h az esetleges gerincsérv okozza a fájdalmat, mert akkor a gerinc más szakaszán kellene elváltozásnak lennie. Kérdésem az lenne, h a folyamatos alhasi fájdalmamat okozhatja a fenti gerincprobléma, vagy mitévő legyek? 2007ben és 2009ben szültem császárral, az utóbbi óta a hasam nem akar "visszahúzódni", néha olyan nagy és kemény, mintha 3-4 hónapos terhes lennék (pedig biztosan nem vagyok az! ) . Yadine fogamzásgátlót szedek, továbbá a nőgyógyászati vizsgálat is ezt igazolta. Az alhasam mindkét oldalon egyformán fáj, vizeléskor egy kissé jobban érzem. Néha"érdekes" mozgást, mozgolódást tapasztalok, de ezt inkább a szeleknek tulajdonítom. Székletem rendben, nem változott a korábbiakhoz képest. Mit javasol, forduljak gasztroenterológushoz, vagy várjam meg a lumbalis gerinc MR eredményét? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztőszervi panasz témában

Panaszát okozhatja gasztroenterológiai jellegű probléma (diverticulosis, bélflóra eltérések) , de akár a gerinc és a kilépő idegek eltérése is. A myoma is okozhat alhasi fájdalmat, ha jelentősebb méretű, valamint endometriózis okozta hashártya-eltérések is lehetnek a krónikus alhasi fájdalom hátterében. A tényleges okra csak a teljes kivizsgálást követően jöhetünk ár (ami még hiányzik: vastagbél-tükrözés, a gerinc MR, valamint ha az eddigiek során semmi konkrét eltérés nem adódik és a panasz makacsul megmarad, diagnosztikus hasi műtét) .

Kérdés: 2011. február 11., 13:56; Megválaszolva: 2011. február 14., 20:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás