Steatosis hepatis susp. kérdés kiegészítése

Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Tegnap feltett kérdésemet szeretném kiigazítani azzal, hogy 2010. februárja óta 20 kg-ot híztam, és a derékbőségem is 20 cm-rel lett több. A többi testrészemen csak pár cm (3-4) növekedés volt. Kérem, legyen szívesek a két levelet együtt kezelni. Tisztelettel és köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza steatosis témában

Tisztelt Kérdező!

A májban a kórosan magas vérzsírszint miatt elindult egy negatív irányú folyamat. Ennek során a májsejtek extrém sok zsírt vesznek fel és raktároznak el. Az első lépés a diéta, amit tudatosan kell megtervezni. Mindenképpen étkezési naplót kell vezetni és életvitelét radikálisan meg kell változtatni. Kizárólag gyógyszeres úton, táplákozási változtatások nélkül nincs siker. Kérje dietetikus és pszichológus segítségét. A fogyás sürgető és alakítsa ki a helyes életmódot. Az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, alkoholt hagyja el. Minden nap kell mozogni (séta) . A pajszmirigyfunkció miatt legyen egy endokrinológiai szakvizsgálat, hiszen alulműködés látható.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 07., 04:55; Megválaszolva: 2011. február 09., 20:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett